A Vasasé a forduló visszatérője és kiütése

A vasárnapi játéknap legnagyobb arányú győzelmét aratta a Vasas a Nyíregyháza ellen: Szanyó Károly együttese ráadásul 0-1-ről fordítva nyert 5-1-re. Ebben közrejátszott Király Botond játéka is, aki a forduló nagy visszatérője volt. Ő ősszel sérülése után Szanyónal egyből alapember lett és szárnyalt -ahogy a csapat is. A felkészülés alatt remek formában volt, de újra megsérült és az első tavaszi meccseken hiányzott. Most lett újra kezdő, és extra gólpasszal és góllal járult hozzá a Vasas gólfesztiváljához.

Téli igazolás volt a Győr nyerőembere, három meccsen háromnál jár

Bár 1-0-ra még a hazaiak vezettek, végül 4-1-es győzelmet aratott az ETO a Csákvár otthonában. A győriek nyerőembere a télen Zalaegerszegről igazolt középpályás, Madarász Márk volt: a 23 éves futballista két gólt is szerzett. Madarász így tavasszal 3 meccsen 3 gólnál jár a Győr színeiben középpályásként.

Ellentétes utat járt be Baracskai Roland. Ő Győrből távozott télen, és hatalmas bombagólt lőtt volt csapatának. A váltás neki is jót tett: míg az egész ősz folyamán mindössze egy gólt lőtt ETO-mezben, Csákváron egy hónap alatt máris kettőig jutott.

Hihetetlen kiállítás: ­­­­A szabadrúgást kapó csapat játékosának villant a piros lap

Csak szökőévente látható olyan eset, ami után piros lapot kapott a hétvégén a Budaörs játékosa, Tányéros Ádám: a futballista sípszó előtt végezte el a csapata javára megítélt szabadrúgást, amiért Horváth Tibor játékvezető sárga lapot mutatott fel neki. Mivel azonban már korábban is kapott egyet, rögtön villant a piros is Tányérosnak a mérkőzés 73. percében.

Bognár György nem is hagyta szó nélkül: „A bírók bort isznak és vizet prédikálnak”

Nem is maradtak el Bognár György játékvezetőket kritizáló szavai az eset után:

Felesleges játékvezetői értekezleteket tartani a csapatok részére, ha a játékvezetők bort isznak és vizet prédikálnak…

– illusztrálta sajátos stílusában véleményét a játékvezetők ténykedéséről Bognár György a Budaörs – Vác (2-3) meccs után.

A forduló cseréje döntött az ötgólos meccsen

Az említett találkozó egyébként gólgazdag első félidőt hozott, hiszen 2-2 volt az állás már 32 perc után. A mérkőzést a csereként beállt Gyürki Gergely döntötte el: a hajrában ő állította be a végeredményt, igaz, lesgyanús helyzetből.

Bognár után Waltner is bírózott: „Két százszázalékos tizenegyes maradt el”

2-0-s hátrányból emberhátrányban mentett pontot a Kaposvári Rákóczi a sereghajtó Monor otthonában vasárnap. A harmadik helyen álló somogyi együttes vezetőedzője, Waltner Róbert játékosai első félidei hozzáállása mellett a játékvezetésre is panaszkodott a lefújás után:

„Az első félidőben sajnos nem volt jó a hozzáállásunk, amihez még párosult egy rendkívül rossz játékvezetés. Kaptunk egy olyan tizenegyest, ami nem volt az, nekünk pedig sem az első, sem pedig a második félidő végén nem adtak meg egy-egy száz százalékos büntetőt. Ez döntően befolyásolta a mérkőzést, de ez nem mentség az első játékrészben mutatott hozzáállásra. A másodikban tíz emberrel is sikerült kiegyenlítenünk, ez mindenképp pozitívum.”

Interjú: „Mit rontottam el? Mindent!” – Prukner és Sisa sem tudta észhez téríteni a magyar foci nagy tehetségét

A volt Fradi-bekké a forduló kiflije

Remekül eltalált góllal szerzett vezetést a Tiszakécske a ZTE otthonában: a 18. percben a vendégek balszélsője, Sváb Dániel kapott labdát a bal oldalon, majd néhány igazítás után a bal kapufa érintésével vette be Zöldesi Illés kapuját. Ahogy mondani szokták, volt „kifli” a lövésben, ennél nagyobb talán nem is lehetett volna. Végül azonban csak szépségtapasz lehetett Svábnak a találat, ugyanis a hazaiak fordítottak és 4-1-re nyertek.

Dzurják „Csöpi” beugró edzőként nyert előző csapata ellen

Megvolt a pikantériája a Kazincbarcika – Soroksár mérkőzésnek: a jelenleg a Kazincbarcika másodedzőjeként dolgozó Gálhidi György eltiltása miatt vasárnap beugróként a csapatot irányító Dzurják József néhány hete még a Soroksár alkalmazásában állt. Csöpi azonban ezt a meccset tekintve jól váltott: csapata 2-1-re verte Lipcsei Péter együttesét.

A találkozó összefoglalója:

A szabadrúgás mint ziccer: Esélyük nem volt a kapusoknak

Bravúros győzelmet aratott a Siófok: Mihalecz István együttese 1-0-ra verte a dobogóért harcoló Békéscsabát. Ehhez kellett Magasföldi József is: a rutinos futballista a Békéscsaba elleni bajnoki 16. percében lőtt parádés szabadrúgásgólt.

Nem akart lemaradni tőle Stieber András (Budaörs) sem: a magyar válogatott Stieber Zoltán testvére 2-1-es vendégvezetésnél állt a labda mögé, és mintegy 20 méterről védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba. Stiebernek ez volt az ötödik gólja a szezonban, csapattársa, a hétvégén szintén betaláló Sajbán Máté azonban már 16-nál jár az idényben, ebből 13-at az NB II-ben, hármat pedig a Magyar Kupában szerzett.

Góllal „mutatkozott be” kisfiának a ZTE kezdőbe visszatért csatára: Félig csípővel, félig az oldalával talált be

Nem lábbal, de nem is fejjel, hanem egészen érdekes mozdulattal biztosította be a Zalaegerszeg győzelmét a Tiszakécske ellen Gajdos Zsolt. A zalaiak a kezdőcsapatban tavasszal először helyet kapó házi gólkirálya 3-1-es állásnál Babati lövésébe „állt bele”, s mint a klub honlapján elmondta, félig csípővel, félig az oldalával továbbította a hálóba a labdát. Ráadásul mintegy egy hónapja született kisfia, Milos először látogatott ki édesapja meccsére, aki nem felejtette el megmutatni a kicsinek, hogy mit tud. „Mondjuk úgy, hogy jó kabala volt” – mondta boldogan Gajdos.

ÓHÁZY BÁLINT