Az NB II 24. fordulójának zárómeccsén az éllovas Debreceni VSC fogadta a negyedik Gyirmót FC Győrt.

Ahogyan az várható volt, a hazaiak birtokolták többet a labdát már az első percektől kezdve, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani Kondás Elemér csapta. A Loki elsősorban a szélről érkező beadásokkal próbált veszélyeztetni, ebben legfőképpen Ferenczi János és Dzsudzsák Balázs volt aktív, de a vendég védők jól állták a sarat. A 30. percben aztán Dzsudzsák gondolt egyet, és 20 méterről lövésre vállalkozott, a jobb alsóba tartó labdát Rusák ütötte szögletre. Hat perccel később a Gyirmót is közel állt a gólhoz, ekkor Nagy Patrik és Lencse László kényszerítőjét követően előbbi lőtt centikkel a felső léc fölé 19 méterről.

A 40. percben aztán csak összejött a vendégek gólja: Vogyicska jobb oldalról érkező beadását lőtte 9 méterről, dropból Lencse a léc alá, 0-1.

Lencse két minutummal később akár duplázhatott is volna, egy lecsorgóra csapott le a 16-oson belül, de közelről mellé bombázott, sőt, másodpercekkel a szünet előtt Hajdú Ádám is nagy ziccert hibázott, így a Lokira nézve volt hízelgő a félidei állás.

A fordulás után azonnal jött a hidegzuhany a hazaiak számára, két perc sem telt el, amikor Vogyicska beadását Simon fejelte hét méterről a jobb sarokba, 0-2. Az 56. percben Dzsudzsák szinte a 16-os oldalvonaláról végezhetett el szabadrúgást, éles szögből, a kapura tartó lövést Rusák ütötte szögletre látványos mozdulattal, akárcsak négy minutummal később Szatmári életerős kísérleténél.

A hátralévő időben is mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, de erejükből a szépítésre sem futotta, így a Gyirmót mindhárom pontot elvitte a Nagyerdei Stadionból.

NB II, 24. forduló

Debreceni VSC-Gyirmót FC Győr 0-2 (Lencse 39., Simon A. 47.)

Így áll az NB II. Fotó: adatbank.mlsz.hu

DVSC: Váltás jöhet a kispadon – korábbi magyar válogatott középpályás az egyik nagy esélyes