Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a DVSC január 11-én, szombaton 11 órától. A Loki ellenfele a Nyíregyháza Spartacus volt, amely az elmúlt hat bajnokiját egyaránt megnyerte, ráadásul mindössze egy gólt kapott. Vitelki Zoltánnak ez volt az első összecsapása a Loki kispadján. A hajdúságiak vezetőedzője ezúttal betegség miatt nem számíthatott Nagy Sándorra és Barna Szabolcsra, míg kisebb sérülés miatt Haruna Garbára.

Csípős hidegben, nagy ködben és nagy iramban kezdődött a találkozó. A 12. percig kellett várni az első lehetőségre, egy védelmi hiba után Bódi volt szemfüles, és 35 méterről próbálta meg az üres kapuba ívelni a labdát, de néhány centimétert tévedett. A 19. percben egy gyors kontra után Varga beadásáról maradt le kevéssel Szécsi. Négy perccel később újabb nagy helyzet maradt ki, Trujics közeli próbálkozása a kapusról Csősz elé pattant, akinek lövését a gólvonalról vágta ki egy védő.

A 27. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Hornyák 10 méterről talált be. Nem sokat kellett várnunk az egyenlítő találatra, Varga Kevin a tizenhatos sarkától védhetetlen lövéssel egyenlített. Az első játékrészben megsérült Tőzsér Dániel, aki helyett így Haris Attila állt be – tudósított a dvsc.hu.

A szünetben teljes sort cserélt Vitelki Zoltán. Ekkor már jóval inkább a küzdelem dominált a pályán, nem sok komoly helyzet alakult ki. A mindent eldöntő találatot a 73. percben a Loki szerezte: Pávkovics kiváló indítását Adeniji emelte be a kifutó Ásványi feje felett.

A Loki végig fölényben futballozva, megérdemelten győzte le 2-1-re a Nyíregyházát az idei első felkészülési mérkőzésen.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, Nyíregyháza

Nyíregyháza – DVSC 1-2 (Hornyák M. 27., ill. Varga K. 33., Adeniji 73.)

Nyíregyháza: I. félidő: Nagy M. – Matyi, Talabér, Végső, Csilus – Patvaros, Forgács – Szinanovics, Kártik, Gyurján – Hornyák M.

Nyíregyháza II. félidő: Fadgyas – Magyar G., Szekszárdi, Pejovic, Bálint – Svedyuk, Papp M. – Boda, Ötvös B., Tóth Á. – Kovács N.

DVSC: I. félidő: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Csősz, Tőzsér (Haris, 33.), Varga K. – Szécsi, Trujics

DVSC II. félidő: Hrabina – Bényei, Pávkovics, Belényesi, Ferenczi – Bereczki, Haris, Baráth, Kundrák – Adeniji, Pintér