Csütörtök kora este Elefántcsontpartban meggyilkolták a Pápa és a Diósgyőr korábbi játékosát, Georges Griffits-et. A 27 esztendős elefántcsontparti labdarúgó legutóbbi együttese a DVTK volt, amelynek színeiben 34 meccsen 8 gólt szerzett. Griffiths-et az egyik legjobban a miskolciak saját nevelésű labdarúgója, Eperjesi Gábor ismerte. A csakfoci.hu most az ő segítségével emlékszik a tragikusan fiatalon elhunyt futballistára.

– A mostani csapatból talán csak én vagyok, aki jobban ismerte, és jóban is voltam vele.

Bolondos, szórakozott, életvidám ember volt, szerette jól érezni magát. Előfordult, hogy szeretett egyedül lenni, de barátságos volt mindenkivel.

Eperjesi a pályán és a pályán kívüli életből is felelevenített néhány emlékezetes pillanatot Griffiths-ről.

– Játékosként a legnagyobb erénye, hogy nagyon jól fejelt, erős és stabil volt. Ha a védő belerúgott, szerintem a védőnek fájt jobban. Semmi se fájt neki. A fejjátéka Magyarországon az egyik legjobb volt. Az a nagy fejesgólja mindig eszemben van, amit az Újpestnek fejelt az utolsó percekben. Nem hittem el, hogy addig fel lehet ugrani (nevet). Az nagyon bennem van. Játszottam is a mérkőzésen, ezért pluszban emlékszem az örömteli pillanatra.

De van az edzőtáborból is jó emlékem, amikor napszemüvegben meg baseball-sapkában együtt csináltunk bolondos képeket. Ezek ugranak be, a vidám dolgok.

Nem tudtam, hogy éppen Elefántcsontpartban volt, mert Franciaországban lakott, és a családja is ott élt. Ha jól tudom, már Franciaországban is nőtt fel. Nekünk mindenesetre nem mesélt korábban olyat, hogy ilyen veszélyes események történtek volna ott, ahol járt. 

With My black gangster! @griffithsgeorges

Eperjesi Gábor (@epergab) által megosztott bejegyzés,

A Diósgyőr Sajóbábonyban lép pályára délután, de a játékosok napközben még külön voltak, így nem is együtt tudták meg a szörnyű hírt. Eperjesi arról is beszélt, hogyan lehet ilyen tudatban futballozni.

– Én nemrég tudtam meg pár órája az internetről. Csapatként még nem beszéltünk együtt róla, most találkozunk a többiekkel.

Van egy közös internetes csoportunk, ahol beszéltünk erről, ott mindenkit megdöbbentett, hogy ilyen történhetett egyáltalán. Nagyon durva , hogy az utcán kora este valakit megölnek.

Próbál mindenki odafigyelni a meccsre. Amikor pályán van az ember, ki kell, hogy zárja a külső dolgokat. Át kell kapcsolni fejben. Persze a találkozó előtt és után ez mindenkiben benne van, és rossz érzés. De most a meccsre kell koncentrálnunk, utána pedig megőrizni az emlékét.

A DVTK Georges Griffithsre emlékezve fekete gyászszalaggal lép pályára délután Sajóbábonyban.

A Diósgyőr videós összeállítása Griffiths-ről