A Diósgyőr megerősítettecsakfoci.hu korábbi információját: tapasztalt védekező középpályást vett kölcsönbe vételi opcióval a DVTK Lucas személyében, aki az elmúlt hét évben a Kisvárdát erősítette, és már évek óta az NB I-es együttes csapatkapitánya is. Az első két osztályban eddigi pályafutása során összesen 325 bajnokit játszott.

A kisvárdai klubhonlap azt is megírta, hogy ezt megelőzően a brazil-magyar középpályás két évvel meghosszabbította az eredetileg 2022. június 30-án lejáró szerződését.

– Nagyon örülök neki, hogy itt vagyok, hiszen a DVTK nagyon nagy tradíciókkal rendelkezik, megtiszteltetés számomra, hogy ennek a csapatnak a mezében futballozhatok – mondta Lucas. – Már nyáron is szó esett róla, hogy Diósgyőrbe igazolok. Az utolsó fél év nekem személy szerint nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de most egy új kihívás előtt állok, és biztos vagyok benne, hogy el tudjuk érni a célt, amit a klub kitűzött maga elé. Alig várom, hogy elkezdjem az edzést a srácokkal, akik közül sokakkal játszottam már együtt és a szakmai stáb tagjai sem ismeretlenek: Kondás Elemérrel dolgoztam már korábban, és Igor Bogdanović csapattársam is volt. Bízom benne, hogy gyorsan be tudok illeszkedni!

– Lucas egy harcos, jó mentalitású középpályás, akire ráillik az a kép, amit egy diósgyőri játékostól elvárunk. Igazi vezéregyéniség, nem véletlenül viselte a csapatkapitányi karszalagot éveken keresztül Kisvárdán – kezdte a bemutatást Benczés Miklós sportigazgató. – A középpálya több posztján bevethető, elsősorban labdaszerzésben lesz hasznára a csapatnak, de több bombagóljára is emlékezhetünk. Érkezésével bővülnek a szakmai stáb variációs lehetőségei a középpályán, és ne feledjük, hosszú tavasz elé nézünk, ahol a fiatalok mellett szükségünk lesz a rutinra is. A világjárvány miatt pedig igyekszünk minden eshetőségre felkészülni. Lucas sérülése a múlté, már a nyáron is szerettük volna leigazolni, de akkor még nem adta a klubja. Ősszel nem tudta magát beverekedni a csapatba, így most elengedték. Egyelőre kölcsönbe érkezik, de opcióval rendelkezünk a szerződés véglegesítésére.

Lucas az alapos orvosi vizsgálatot követően hétfőn aláírta szerződését, és délután már új társaival kezdi meg a felkészülést Diósgyőrben, majd természetesen elutazik a spanyolországi edzőtáborba.

Komoly erősítés az MTK-nál – a Slovan kiszemeltjét szerződtették