A Diósgyőr az elmúlt években kiesőjelöltként csapatnak számított, azonban a borsodiak az idei szezonban éremre pályázó együttesé váltak, hiszen 26 forduló után a negyedik helyen álltak a tabellán, és öt pontra voltak az EL-selejtező helyezést érő harmadik helytől.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságot követően, azaz a 26. forduló óta csak négy pontot szereztek a miskolciak. Szintén ugyanennyi egységet gyűjtött azóta a Kaposvár, amelynek jobb a gólkülönbsége. Vasárnap újabb pofont kapott a DVTK, amely ezúttal a kiesés ellen harcoló DVSC vendégeként szenvedett 4-0-s vereséget az NB I 31. fordulójának zárómérkőzésén.

A dvtk.eu keddi közleménye szerint a hétvégi kudarc súlyos következményeknél járt a klubnál, hiszen a vezetés úgy döntött, távozhat a csapat két játékosa.

Dusan Brkovic két és fél esztendeje érkezett Diósgyőrbe, ahol összesen 63 mérkőzésen lépett pályára és hét gólt rúgott. A 31 éves szerb belső védő szerződése június 30-án lejár, a vezetőség nem hosszabbít vele, így szabadon igazolható játékossá válik.

Haris Tabakovic tavaly nyáron igazolt a DVSC-től a DVTK-hoz, ahol mindössze 20 meccsen játszott, és kétszer volt eredményes, az idei szezonban négy találkozón volt a kezdő tizenegy tagja

A szerb és a svájci légiós a hátralévő két fordulóban sem lesz kerettag.

A Diósgyőr 41 ponttal a hatodik helyen áll a tabellán, és a következő fordulóban az ugyancsak kiesés ellen menekülő Pakshoz látogat az OTP Bank Ligában.

NB I: A Loki Szécsi-parádéval és a Diósgyőr kiütésével menekül a kiesés elől – videó