Boér Gábor mellett Makra Zsolt másodedző is távozik Budafokról, ahol újra a tavasszal, a Paks elleni 2-9 után lemondott Csizmadia Csaba irányít majd. Ez a második hivatalos edzőváltás a keddi napon, Nyíregyházán Feczkó Tamás ülhet le a menesztett Szergej Pacaj helyére.

A korábban említett kritikus időszak hosszabb, nehezebb lett annál, mint amire számítottunk és jelentős energiákat emésztett fel. Úgy érezzük, most érkezett el a váltás pillanata. Bízunk Csizmadia Csaba új lendületében és abban, hogy a mostani helyzetben ő tudja megtalálni a legjobb megoldást – nyilatkozta a klubhonlapnak a Budafok sportigazgatója, Oláh Lóránt.

Csizmadia Csaba 2016 és 2019 között 89 tétmérkőzésen lépett pályára budafoki színeiben, 2018 októberétől 2021 májusáig pedig vezetőedzőként dolgozott a BMTE-nél. A jelenleg NB II-es klub a 36 éves szakember vezetésével története egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy 2020-ban feljutott az NB I-be.

Egy korábbi interjúnk a régi-új budafoki vezetőedzővel:

Interjú: „Ha folyamatosan azt mondják, hogy hülye vagy, egy idő után elhiszed” – Csizmadia edzőként is átélte a 6-0-s Újpest – Fradit