Harmadik téli felkészülési mérkőzését játszotta le pénteken az NB I-ben a 11. helyen álló Budafok, amely umagi edzőtábora keretében a horvát élvonalbeli HNK Rijeka ellen lépett pályára.

Csizmadia Csaba együttese a Slovácko elleni 1-1 és a Koper elleni 2-0-s vereség után ezúttal 4-2-re kapott ki. A magyar csapat mindkét gólját a Puskás-díjas Zsóri Dániel szerezte, aki előbb 3-0-s, majd 4-1-es állásnál szépített.

– Lehet, hogy egy 4-2-es vereség után furcsán hangzik, de nagyon elégedett vagyok a játékkal és a hozzáállással, amit egy ilyen erős csapat, mint a Rijeka ellen mutattunk – értékelte a találkozót a klub honlapján a budafoki vezetőedző. – Komoly fegyvertény, hogy meg tudtuk nehezíteni egy évek óta a nemzetközi porondon szereplő együttes dolgát. Letámadtuk a horvátokat, motiváltak voltunk és a srácok betartották, amit megbeszéltünk. Leszámítva persze azokat az elkerülhető gólokat, amiket kaptunk. Jó, hogy ilyen nagy klubok ellen tehettük próbára magunkat, egy ilyen kilencven perc sokkal többet ér, mint egy gyengébb csapat elleni győzelem. Ezt a teljesítményt kell átmentenünk a bajnokságra, mert látjuk, ha odatesszük magunkat, megráncigálhatjuk a nagyok bajszát is.

HNK Rijeka-Budafoki MTE 4-2

Budafoki MTE: Póser (Kovács Z., 68.) – Huszti A., Nikolić, Romić, Medgyes (Zeke, 62.) – Filkor (Csonka, 62.), Oláh B. – Takács R. (Szabó M., 46.), Kulcsár K. (Zsóri, 46.), Skribek – Kovács D.

Gólszerzők: Braut (12.), Kulenović (16., 26.), Murić (79.) ill. Zsóri (70., 89.)

Edzőmeccsek: A Fehérvár nem bírt a legjobb horvát csapattal – a teljes program és az eredmények