Korábban beszámoltunk arról, hogy a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában megrendezett ZTE-ETO rangadót az 51. percben, 1-1-es állásnál félbeszakította Pillók Ádám játékvezető, miután a zalaegerszegi pálya talaja teljesen felázott a heves hóeséstől, és így a játéktér teljesen alkalmatlanná vált az időjárás miatt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Versenybizottsága hétfőn úgy döntött, hogy a meccset szerdán az 51. perctől, 1-1-es állásról folytatják a csapatok, és játsszák le a mérkőzésből hátralévő időt. A találkozóval kapcsolatban összeszedtük a legérdekesebb dolgokat, és a cikkünkben a felmerülő kérdésekre választ is adunk.

Hogyan kezdődhet a mérkőzés?

Az MLSZ Versenyszabályzatának 43. § (1) (i) bekezdése szerint “a mérkőzést ugyanazon a helyen és ugyanannál az eseménynél kell folytatni, ahol félbeszakadt (pl. szabadrúgás, bedobás, szöglet, büntető, stb.) – ebben az esetben a találkozót az 51 perctől folytatják, és az M4 Sport felvételei alapján pedig az ETO bedobásával kezdődhet a meccs, miután Devecseri az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.

Kik játszhatnak?

Az MLSZ Versenyszabályzatának 43. § (1) (i) bekezdése szerint “a mérkőzés folytatásakor hivatalos jegyzőkönyvében azon labdarúgók szerepelhetnek, akik a folytatás időpontjában játékjogosultsággal rendelkeznek, kivéve az aki az eredeti időpontban piros lapos büntetést kapott – magyarán, ha mindkét csapat a szerdáig játékost igazol, akkor ők is pályára léphetnek.

Mennyi cserelehetősége van a két csapatnak?

Az MLSZ Versenyszabályzatának 43. § (1) (i) bekezdése szerint “a csapatok csak annyi cserelehetőséget hajthatnak végre, mint amennyire a mérkőzés félbeszakadásának időpontjában jogosultak voltak – vagyis, a hátralévő 38 percben mindkét együttes két-két változtatást eszközölhet.

Megbosszult könyökös, 4 napig tartó meccs, tini házibuli – az NB II nyitófordulójának legjobb sztorijai videókkal