Mint ismert, csütörtökön jelentette be az NB II kiesőhelyén telelő, tavaly még NB I-es Balmazújváros, hogy felbontotta Bekő Balázs vezetőedző szerződését, ezzel egyidejűleg pedig meg is nevezte az új trénert a horvát Toni Golem személyében.

Bekő szeptember végén vette át a stafétát Horváth Ferenctől a Balmaz élén, irányítása alatt egy győzelem, négy döntetlen és hét vereség volt a csapat mérlege az őszi szezonban. A 47 éves szakember a csakfoci.hu-nak reagált először a távozásával kapcsolatban.

Sem magával a ténnyel, sem annak a módjával nem értek egyet. Az én lelkiismeretem teljes mértékben tiszta, de ennél többet ezzel nem is szeretnék foglalkozni, minden más kérdésben a vezetőséget keressék – kezdte honlapunknak Bekő, majd kitért a két és fél hónap alatt szerzett hét pontra is.

Ha ezzel kapcsolatban én bármilyen komolyabb szakmai fejtegetésekbe belemegyek, akkor azt fogják gondolni, hogy nem vagyok normális. Ahogyan említettem, a lelkiismeretem tiszta, ebben az időszakban én és a kollégáim mindent megtettünk azért, hogy a csapat jobban szerepeljen. Visszagondolva az ott töltött időre, semmit nem csinálnék másképp.

Aki volt már a futballpályák környékén, az tudja, hogy nem egyszerű dolog átvenni egy csapatot a szezon közben, a lehetőségekhez mérten próbáltam a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből, így sikerült.

Bekő arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy az előzetes várakozásaihoz képest érte-e valamilyen meglepetés a balmazújvárosi időszak alatt.

A soproni történet után engem különösebb meglepetések már nem igazán érhetnek. Az egész életemet a futballban töltöttem, fel vagyok készülve mindenre, így a Balmaznál töltött két és fél hónap alatt nem ért olyan meglepetés, amitől dobtam volna egy hátast – mondta Bekő, aki végül a korábban elődje, Horváth Ferenc által említett pénzügyi problémákkal kapcsolatban még megjegyezte, ez nem az ő kompetenciája, nem szeretne ezzel a témával foglalkozni.

NYIKES ZOLTÁN