Joao Janeiro a magyar játékosok technikai képzettsége mellett a szegedi szurkolótáborról és a Fehérvár elleni is drámai kupamérkőzésről is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

„Úgy gondolom, a magyar labdarúgók technikai szempontból igencsak képzettek, hasonlóan egy portugál vagy egy spanyol játékoshoz.

Magyarországon talán túlzottan kényelmes a labdarúgók helyzete, buborékban élnek, és túl kevés próbatételnek vannak kitéve.

De az NB I meglehetősen nagy minőséget képvisel. Az NB II-ben én úgy látom, hogy nagyon jók egyénileg a játékosok, technikailag képzettek, de a játék színvonala önmagában talán nem annyira érdekes, és talán pragmatikusabb futballt kellene játszani.” – mondta Joao Janeiro, aki korábban portugál és spanyol csapatoknál is dolgozott médiaelemzőként.

A portugál tréner úgy látja, hogy a Szeged csapatát a közönség repíti egyre magasabbra. Ha a játék képe nem is, a szurkolótábor NBI-es szinttel bír.

„Az az igazság, hogy gyakorlatilag a Szent Gellért Fórum a második legnagyobb lélekszámú közönséget vonzza, tehát gyakorlatilag a Ferencváros és a Fehérvár után voltaképp a harmadik a Szeged.”

A Magyar Kupából éppen a Videoton búcsúztatta Joao Jaeiro együttesét, vagyis inkább saját magukat ejtették ki a hosszabbításban. „A Fehérvár 1-0-ra nyert. Voltaképp mi szereztük a gól, hiszen egy öngólról van szó. De az érdemeli meg a továbbjutást, aki betalál, és ez a Fehérvár volt.

Mi mindenképpen arra készültünk, hogy eljutunk a büntetőkig, ezt gyakoroltuk is.

Nagyon sok munkát belefektettünk az elmúlt időben, nagyon keményen dolgoztunk. Úgy gondolom, hogy tizenegyesekkel lett volna esélyünk a továbbjutásra.”

A szegediek  idei mérlege az NB II-ben: hat győzelem, hat döntetlen és hat vereség, ami a tabella 12. helyére elegendő. „A csapat és a klub stabilizációja az elsődleges feladat, utána meg majd meglátjuk, hogy mennyire tudunk továbblépni. Remélhetőleg, majd a közeljövőben, nyugodtabb időszakban előrébb is tudunk lépni. Jelenleg többé-kevésbé stabil a klub helyzete. Úgy gondolom, hogyha a tizedik hely környékén vagyunk vagy még egy kicsit előrébb, akkor az kielégítő eredmény volna.” – tette hozzá a portugál szakember a Reggeli Startban.