Minden játékos pályafutásában vannak olyan pillanatok, sőt még napok is, amelyeket legszívesebben elfelejtene vagy meg nem történtté tenne. Ezzel valószínűleg így van az osztrák SKN St. Pöltentől nyáron a ZTE FC-hez szerződött 20 éves labdarúgó, Majnovics Martin is, akinek a közösségi oldalára feltöltött fotójáról kiderült, miért nem léphetett pályára az elmúlt hetekben. A korábban az U19-es és az U21-es magyar válogatottnak is egyik meghatározó szereplője a kórházi ágyon fekve, félszeme gézzel bekötve, fertőtlenítővel ellátott, rezzenéstelen arccal adott életjelet magáról.

– Két nappal azután, hogy aláírtam a ZTE-hez, máris megtörtént a baj. Egy pénteki edzés végén az egymás közti játék során felugrottam fejelni, majd a levegőben fejjel beleütköztem csapattársam, Nikola Serafimov vállába. Nem okolom és nem is hibáztatom őt emiatt. Még bocsánatot is kért tőlem. – kezdte a csakfoci.hu érdeklődésére Majnovics Martin, aki idén júliusban hét év ausztriai légióskodás után tért haza Magyarországra. – Nem éreztem, hogy baj lenne, ezért hazamentem. Otthon sokáig semmi sem látszódott az arcomon. Jól éreztem magam, kikapcsolódásként tévézgettem. Fél óra múlva belenéztem a tükörbe. Inkább ne tettem volna, sokkoló tükörkép fogadott: a teljes arcom iszonyatosan bedagadt, a szemem alatt lilulni kezdett a bőr. Nem tehettem mást, egyedül bementem a kórházba, ahol némi várakozás után megröntgeneztek. Amíg vártam a vizsgálat eredményét a szájmaszkomon keresztül éreztem, folyik az orrom. Lehúztam a maszkot, elkezdett ömleni az orromból a vér.

A fiatal védőt a röntgen vizsgálat eredményei ismeretében Zalaegerszegről Szombathelyre irányították, ahol alapos vizsgálatokon esett át. Itt aztán előbb”váratlan” meglepetés érte, majd megműtötték az arcát.

– A szombathelyi kórházban a szememet is megnézték, nem-e sérült meg. Nagyon megijedtem, hiszen a bal oldali arccsontom annyira szilánkosra tört, hogy egy kiálló darab befúródott a szemem alá és majdnem kiszúrta a szemem. Akár a látásomat is elveszíthettem volna, ám szerencsére nem így történt. A járomcsontot fémmel rögzítették, míg a bőrömet több öltéssel varrták össze.

Majnovics arca az idő múlásával gyógyulásnak indult, viszont az operáció során beültetett lemez egy darabig biztosan bentmarad a sérült testrészében.

– Két héttel a műtét után eltávolították a varratokat. A lemez még mindig bent van még az arcomban, de hál’ Istennek mostanra már nem érzek fájdalmat. Egy hónapig nem csinálhattam semmit, olyan nagy szigort kaptam a műtétet végző szakorvosomtól, Dr. Rőthy Ákostól. Később megkérdeztem, legalább álló biciklin tekerhetek? Engedélyezte, ahogy a napi szintű edzéseket is elvégezhettem. Edzésre is jelentkeztem, ahol kifejezetten erre a célra készült speciális maszkban végezem a gyakorlatokat. Az orvosom javaslata szerint körülbelül hat hétig kell viselnem, de nem fogom elhagyni, mivel nem tudok nélküle futni.

A ZTE játékosa szeptemberben két mérkőzést már lejátszott a tartalékok között és célul tűzte ki, hogy novemberben szeretne újra a csapat segítségére lenni, ezzel együtt bemutatkozni az élvonalban.

– Százszázalékos állapotban vagyok, novemberben már játszani szeretnék. Emellett az őszi szezon végeztével szeretném, ha megműtenének, hogy a téli felkészülést teljes erőbedobással végezzem, fájdalmaktól mentesen.

A csapattársaitól rögtön megkapta a zrikákat az edzéseken, ám ezekből nem csinált ügyet. Mint mondta: az ilyen csipkelődések a sérüléséből fakadóan benne vannak a pakliban, elengedi a füle mellett a vicces megjegyzéseket.

– Ugratnak, Zorrónak neveznek (nevet), de nincs ezzel semmi probléma. Senkinek sem kívánok ilyen sérülést. Éppen elég, hogy megtörtént velem a baj. Ahogy telnek a napok, egyre jobban vagyok, már alig várom, hogy pályára léphessek – zárta szavait Majnovics Martin.

LENKÓ PATRIK