Az elmúlt időszak történéseivel kapcsolatban készített interjút a Zalaegerszegi TE FC klubhonlapja Végh Gábor elnökkel. A zalaiak első embere kezdésként arról beszélt, hogyan sikerült teljesíteni a nyárra kitűzött célokat az átigazolási piacon.

Mindig nehéz, hisz a lehetőségeink messze vannak az elvárásoktól, sőt, sok esetben még az én elvárásaimtól is. Ennek ellenére, többnyire jó nevű, de különböző okok miatt kevesebbet játszó labdarúgókat igazoltunk, akikből remélem, hogy minél többen igazolni fogják döntésünk helyességét – mondta Végh, majd a három kölcsönadott fiatal magyar játékos, Kovács Barnabás, Németh Erik és Szalay Szabolcs helyzetéről elmondta, kizárólag a fejlődésük érdekében hozták meg ezt a döntést, bíznak benne, hogy rutinosabb és jobb labdarúgóként térnek majd vissza Zalaegerszegre. Az elnök arra is kitért, mennyire nehezítette meg Sallói István távozása a klub hétköznapjait. – Nagyon megnehezítette, mivel nem voltam rá felkészülve. Engem személy szerint is megérintett, hiszen még így, ötven év után is bízom az adott szóban. De ha már így alakult, sok sikert kívánok neki! Jó szakember és ha kicsit „vagányabb” lesz, akkor sokra viszi.

Az új sportigazgató kilétéről egyelőre csak annyit mondott, hogy sürgős lenne betölteni ezt a szerepkört, de egy meghatározó pozícióról beszélünk, ami egyben bizalmi állás is, így időbe telik megtalálni a megfelelő személyt.

Nagy tudással rendelkező szakembert keresek, aki jó pedagógus és vezető is egyben. Nem mellékesen olyat, aki azonosulni tud a klub filozófiájával is magyarázta Végh, aki értékelte az eddigi öt bajnoki fordulót is.Vegyes a kép számomra. A MOL Fehérvár és a Debrecen ellen rendben volt a játékunk, míg Mezőkövesden a videóbíró nem megfelelő használata miatt vesztettünk pontokat. A Puskás Akadémia ellen egy nagyon hektikus meccset játszottunk, ami végén a felcsúti együttes jött ki győztesen. A legutóbbi mérkőzésen pedig nem mértük fel jól a Honvéd erejét és motiváltságát, ami fájt egy kicsit. Mivel sok tartalékunk van, biztos vagyok benne, hogy következő mérkőzéseken eredményesebbek leszünk.

Végh végül elmondta, a Magyar Kupában szeretnének addig eljutni, ameddig csak lehet és ha lehetőség adódik, meg is nyernék a sorozatot.

Az elmúlt hét év legtöbbre hivatott kerete a mostani. Remélem, hogy tudunk élni ezzel és az eredményekben is meg fog mutatkozni. Vezetőknek, edzőknek és játékosoknak is nagy lehetőség, csak élni kell vele! Azt is várom, hogy szurkolóink értékelni fogják erőfeszítéseinket és azt, hogy hétről hétre az NB I-ben buzdíthatják a csapatot. Bízom benne, hogy ez a nézőszámban is meg fog mutatkozni. Nem akkor kell áhítozni az NB I után, amikor nincs, hanem akkor kell örülni neki, amikor van. Most pedig egy jó NB I-es csapatunk van! – zárta az interjút a ZTE elnöke.

Sallói: “A Fradi 2-3 év előnyben van” – a Vidi sportigazgatója a téli nagybevásárlásról és a Szabiccsal való óriási vitájáról