Annyit talán elárulhatok, hogy a Dudelange ellen próbáltuk azt a stílust és játékot képviselni, ami a magyar bajnokságban eredményre vezetett, de rá kellett jönnünk, hogy a BL-ben egészen más, egész egyszerűen mást kell alkalmaznunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ahogy jöttek az egyre erősebbek ellenfelek, egyre jobban működött is a dolog, egyre jobban futballoztunk, de persze kellett a szerencse is, amiért persze meg is kellett dolgozni – kezdte az M1 „Ma Reggel” című műsorában a sportigazgató.

Kovács Zoltán a BL-sorozat megkezdése előtt az Európa Liga-főtáblát vélte valós célnak a gárda számára, ám most, egy lépéssel a BL csoportköre előtt közölte, a csapat szeretné megtenni az utolsó lépést, s legyőzni a görög AEK Athént.

Szeretnénk most már megtenni ezt az utolsó lépést. Ahogy eddig is, szerényen és alázattal dolgozunk azért, hogy meglegyen ez az óriási siker.

A sportvezető kiemelte, hogy a legutóbbi, Malmö elleni párharc során izgult talán a legkevésbé eddig – nem úgy, mint a Dudelange vagy a Ludogorec elleni visszavágón –, mivel a svéd csapat nem tudott igazán nagy nyomást helyezni a Vidire, és véleménye szerint teljesen megérdemelten abszolválták a továbbjutást, ami a csapat és a szakmai stáb érdeme.

A Ludogorec elleni továbbjutás áttörést jelentett a Vidinek – Fotó: www.molvidi.hu

Kovács szerint az igazi bravúrt a bolgár Ludogorec búcsúztatása jelentette.

Bár a Malmö talán egységesebb csapat volt, de erre talán könnyebb felkészülni, mint az olyan egyéniségekkel rendelkező csapatra, mint a Ludogorec, amelynek ráadásul óriási európai tapasztalattal bír, rendszeres szereplője volt az elmúlt években a BL vagy az EL főtáblájának. Hozzáteszem, ez érződött is rajtuk és a hozzáállásukon is, ami a mi malmunkra hajtott a vizet.

Ahogy megnyilvánultak, ahogy viselkedtek, ahogy nyilatkoztak – azt lehetett érezni, hogy nem vesznek minket komolyan. De ez legyen az ő problémájuk.

Mi meg csak magunkkal foglalkoztunk, mint ahogy az előző bajnokságban is végig.

Augusztus 31-ig van időnk. Az eddigi szűk rés – gondolok itt arra, hogy azok a játékosok, akik eddig nem feltétlenül Magyarországra szerettek volna igazolni – kitágult a csoportkörbe jutással, de nagyon kemény munka vár ránk, hogy olyan futballistákat tudjunk idehozni külföldről, aki valós erősítést jelentenek.

Saját munkájával kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon kemény időszak vár rá és munkatársaira, mivel augusztus végéig még van lehetőség új játékosok szerződtetésére, s az a cél, hogy valódi erősítést jelentő labdarúgót tudjanak az együtteshez csábítani.

Akármennyire is szép és jó stadion a Groupama Aréna, nem a miénk, nagyon várjuk már, hogy elkészüljön a saját stadionunk, ami a klubtól teljesen függetlenül épül, semmiféle ráhatásunk nincsen sajnos.