Nem úgy indult a Vidi második edzőmeccse a korábban a Debrecen kispadján is megforduló, Zdenek Scasny irányította Spata Praha ellen, ahogy kora délután a kínai Beijing Renhe ellen.

A fehérváriak már a hatodik percben hátrányba kerültek: az első akciójából gólt szereztek a prágaiak, miután Tetteh beadása után Chipciu közelről lőtt a kapuba (0-1). A 18. percben megsérült a játékvezető, aki megállította a játékot, majd kisebb nyújtás után jelezte, folytatódhatott a mérkőzés. A folytatásban a csehek uralták a mérkőzést, ami góllá is érett a 40. percben: Kanga vezette a labdát, és mivel senki sem támadta meg, lövésre szánta el magát 24 méterről, a labda pedig a jobb alsó sarokba vágódott (0-2) – tudósított a molvidi.hu.

A folytatásban Milanovot birkózták le a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Huszti állt, aki a kapu közepébe bombázta a labdát (1-2). A szépítő gól megszerzése után a 71. percben hatalmas góltól menekültek meg a fehérváriak, miután a félpályánál labdát veszítettek, majd az egyik prágai játékos észrevette, hogy Kovácsik kint áll a kapujából, és 45 méterről a kapura ívelt, azonban a labda nem sokkal a felső léc felett hagyta el a játékteret. A 83. percben szép, egyérintős játék végén Plavsic fejelt öt méterről Kovácsik kapujába, amivel kialakult a 3-1-es prágai győzelem.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés (Spanyolország):

Vidi – Sparta Praha 1-3 (Huszti 51. – büntetőből), ill. Chipciu 6., Kanga 40., Plavsic 83.)

Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov, Hadzic, Elek – Milanov, Huszti – Hodzic
Sparta Praha: Heča – Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek – Hložek, Frýdek, Hašek, Kanga, Chipciu – Tetteh

Öt perc alatt szertefoszlott a Vidi győzelme a kínaiak ellen – videó