Komolyabb helyzet nélkül zajlott a mérkőzés első tíz perce, a játék is kiegyenlítettebb képet mutatott az első percek Vidi-fölényét követően.

A 15. percben Kovács ugratta ki a jobb szélen Hangyát ígéretes helyzetben, de a partjelző lest jelzett. A 27. percben Scsepovics eresztett meg egy hatalmas bombát, de a kínaiak kapusa bravúrosan védett. Egy perccel később Pátkaival szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt: a labda mögé Kovács állt, aki egy évvel ezelőtt, ezúttal is higgadtan értékesítette a büntetőt a Renhe FC ellen (1-0). Öt perc múlva a kínaiak egyenlíteni tudtak: Wang Wang beadását Diop fejelte öt méterről a fehérváriak kapujába (1-1).

A második játékrész 53. percében Pátkai indította Scsepovicsot, aki védőjét lefutva Futácsot kereste a labdával, de a kínai védő menteni tudott a magyar támadó elől. A 60. percben kis híján megszerezhette volna a vezetést a Renhe, miután egy jobb szélről érkező beadást Diop alig két méterről, senkitől sem zavartatva bombázott a kapu fölé. A hátralévő szűk fél órában háromszor is gólt szerezhetett volna a Vidi: Berecz hat méterről a kapu mellé lőtt, Sós 18 méteres szabadrúgása is a kapu mellé szállt, ahogy Pátkai 23 méterről eleresztett lövése a kapu felett hagyta el a játékteret, így az egy évvel ezelőtti eredményhez hasonlóan, most is 1-1-es döntetlennel végződött a találkozó – tudósított a molvidi.hu.

A Vidi legközelebb 16:00-tól pedig a cseh rekordbajnok Sparta Praha ellen játszik edzőmeccset hétfő délután.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés (Spanyolország):

Vidi – Beijing Renhe 1-1 (Kovács I. (28. – 11-esből, ill. Diop 33.)

Vidi: Tujvel – Hangya, Vinícius, Tóth, Tamás – Réti – Berecz, Kovács, Pátkai – Scsepovics, Futács

Edzőmeccsek: A Vidi egy rekordbajnokkal játszik, elmaradt a Honvéd mérkőzése – a teljes program itt!