Ahogy azt a csakofci.hu elsőként előrejelezte csütörtökön délelőtt, a korábban a Barcelona B-ben futballozó U19-es válogatott Joan Campins a MOL Vidi FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Ma a fehérvári klub hivatalosan is bejelentette a 23 éves elsősorban jobboldali védő, de támadóként is bevethető játékos érkezését.

Joan Campins 1995. június 24-én született, első profi klubja az RCD Mallorca volt. 2013 és 2016 között a Barcelonában játszott, az utolsó fél évben pedig a Real Zaragoza csapatát erősítette – kölcsönben. A katalánok színeiben a B-csapatban 15 tétmeccsen játszott, a 2013-14-es idényben az ifjúsági BL-t megnyerő együttes kerettagja volt. 2016 tavaszán Zaragózában 9 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára. 2016 és 2018 között a Reus Deportivu játékosa volt, amely klub azóta csődbe jutott klubnál 24 meccset játszott a La Liga2-ben – azóta nem volt csapata, így szabadon igazolható volt.

“Az élet kényszerített rá”

Nagyon örülök, hogy a MOL Vidi FC-ben folytathatom a pályafutásomat. Posztomat tekintve jobbhátvéd vagyok, de szeretek részt venni a csapat támadásaiban is.

Biztos, hogy nagyon nehéz lesz beverekednem magam a csapatba, de keményen fogok azért küzdeni, hogy amikor bizalmat kapok, akkor azt jó teljesítménnyel háláljam meg.

Szeretném minél gyorsabban felfedezni a várost is, eddig amit láttam belőle, az nagyon tetszett. Bízom benne, hogy májusban magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetek a Vidivel – nyilatkozta Campins a molvidi.hu-nak.

– Az élet kényszerített rá minket arra, hogy az átigazolási időszak zárulta után igazoljunk egy új hátvédet, hiszen Fiola Attila, valamint rajta kívül a védelemből korábban Mocsi Attila és Tamás Krisztián is kiesett sérülés miatt. Nem izomsérülésekről van szó, bízunk benne, hogy egyikőjük sem hiányzik majd hosszú ideig, de nekünk erre a helyzetre azonnal reagálnunk kellett. Ennek az igazolásnak köszönhetően bővültek Marko Nikolics vezetőedző lehetőségei.

Az elmúlt napokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy sikerüljön olyan játékost igazolnunk, aki fiatal ugyan, de már rendelkezik felnőtt futballban szerzett tapasztalatokkal is.

Sosem könnyű új játékosként a felkészülési időszak után, bajnokság közben csatlakozni, bízunk benne, hogy Joan gyorsan beilleszkedik és felveszi a ritmust. Sok sikert kívánok neki itt a MOL Vidi FC-ben! – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.