Balmazújváros-Puskás Akadémia 15:30

Horváth Ferenc (Balmazújváros): – Természetesen jó a hangulat, de ezzel nem is szokott nálunk probléma lenni. Ahogyan mondani szokták: a győzelem hozza meg a győzelmet, s ebben is bízunk a Puskás Akadémia ellen. Nekünk nem előre, hanem hátrafelé kell figyelnünk, hogy kellő ponttávolságra legyünk a mögöttünk lévőktől. A Puskás Akadémiának égető szüksége van a pontokra, de így vagyunk ezzel mi is. Biztos, hogy egy érdekes, izgalmas mérkőzés lesz. (balmazfoci.hu)

Diósgyőr-Újpest 15:30

Bódog Tamás (Diósgyőr): – Egy jó formában lévő csapattal találkozunk, az Újpest két győzelem, a DVTK két vereség után játszik Debrecenben. Megpróbáljuk ezt az irányt. Egy jó edzővel és egy jól összerakott csapattal érkezik az Újpest. Ők is nyílt sisakkal támadnak, biztosan mindkét fél előtt lesznek helyzetek. Amennyiben hozzuk a formánkat, és ötletesen, jó kedvvel játszunk, akkor van esélyünk a győzelemre. Az elmúlt napok alapján optimistán várjuk a hétvégét, a csapat jó erőben, jó formában van. Bízom benne, hogy nem csak a forma, hanem az eredmény is jó lesz! A mérkőzést mindenféleképpen meg szeretnénk nyerni. (dvtk.eu)

„Senki nem mondta még, hogy topbajnokságban van a helyem” – interjú az „érzelemmentes” Elekkel

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Szeretnénk minimum megtartani a mostani pozíciónkat a bajnoki tabellán, viszont ehhez győzelemre lesz szükségünk a Diósgyőr ellen. A DVTK mindig nehéz ellenfél, mivel egy nagyon agresszív csapat, és a támadóik képesek 90 percen keresztül harcolni elöl. Ugyanakkor erre mi is képesek vagyunk, meglátjuk, ki bírja tovább. Kicsi szerencse is szükséges, de úgy kell játszanunk, mint ahogy tettük azt legutóbb a bajnoki címvédő ellen, és akkor három ponttal térhetünk haza a Megyeri útra. (ujpestfc.hu)

Honvéd-Mezőkövesd 15:30

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – A tervezett munkát elvégeztük a héten, bizakodva várjuk a szombati találkozót. A hosszabb ideje sérült labdarúgóim már teljes értékű edzésmunkát végeztek, így nagyobbak lettek a variációs lehetőségeim. Játékosaim jól dolgoztak a héten, motivált a csapat, az biztos, hogy akaraterőben nem fognak minket felülmúlni, sem most szombaton sem máskor. Az elkövetkezendő három bajnoki meccsen szeretnénk annyi pontot gyűjteni, amely elegendő lesz arra, hogy bizakodva várjuk majd a tavaszi rajtot. A Vasas ellen jól játszottunk, rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki, de csak hármat sikerült értékesítünk, ezért most jobban kell majd koncentrálnunk. Hátul szintén nagyobb fegyelmezettséget várok, nem szabad többet ilyen gólokat ajándékoznunk az ellenfeleknek. Ahogyan azt többször is mondtam nekünk minden meccsre úgy kell felmennünk a pályára, hogy a három pontot akarjuk megszerezni, ez nem lesz másképpen a Bozsik Stadionban sem. Szurkolóinktól nagyon nagy támogatást kaptunk egy hete hazai környezetben – ezt újra megköszönöm nekik – remélem, most Kispesten is hasonló módon buzdítanak majd minket. (mezokovesdzsory.hu)

Vasas-DVSC 15:30

Michael Oenning (Vasas):Azt mindenképpen le kell szögeznem, hogy a Debrecen döcögős rajt után lendületbe jött és eddig egy kiemelkedő szezont produkál, stabil teljesítménnyel. Számomra ők a szezon eddigi meglepetéscsapata, így a jelen körülmények között is a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy magunknál tarthassuk a három pontot. Ami a keretünket illeti, most sajnos valóban nem túlzottan széles a választékunk, hat mezőnyjátékosunkra nem számíthatok, de így is képesek vagyunk egy jó csapatot a pályára küldeni. Ezért a játékunkban nagy változásra nem kell számítani. Azonban a jelenlegi helyzet az edzések mindennapjaira is kihatással bír, így az edzésterveink módosultak. A Mezőkövesd ellen újra látható volt az, ami már más mérkőzéseken is előfordult, hogy vissza tudunk térni vert helyzetekből. Azonban lényegesen egyszerűbb és célszerűbb lenne, ha mi szereznénk vezetést és úgy is zárnánk le egy mérkőzést. Bízom abban, hogy szombat délután így történik majd. (vasasfc.hu)

Herczeg András (DVSC): – A Videoton elleni mérkőzéssel kapcsolatban nagy kettősség van bennem. Látványos találkozót láthattak a szurkolók, jók voltunk előrejátékban és jól futballoztunk, de a védelmünk csapnivaló volt. Kiértékeltük, kielemeztük a meccset, sajnos olyan hibákat követtünk el, amelyek eddig nem voltak ránk jellemzőek. Vissza kell térnünk a fegyelmezettségre, mert ha nem, több ilyen pofont is kaphatunk. Nyilván szeretnénk javítani a Vasas ellen, de vannak problémáink. Ötödik sárgája miatt Tőzsér Dani nem léphet pályára, illetve Bódi Ádám, Aleksandar Jovanovic, Szatmári Csaba és Ferenczi János játéka is kérdéses betegség, vagy sérülés miatt. A statisztika alapján a Vasas az NB I legmagasabb játékosokból álló csapata, ezért külön figyelnünk kell majd a hórihorgas labdarúgóira a pontrúgásoknál. Jó felfogással és megfelelő szervezettséggel azonban elérhetjük a célunkat. Szoros az élmezőny, komoly riválisaink vannak, természetesen továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél feljebb kerüljünk a tabellán. (dvsc.hu)

Videoton-Paks 15:30

Marko Nikolic (Videoton): – Mint mindig, most is azt várom a játékosoktól, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák. Az első helyen vagyunk, harcolnunk kell minden meccsen, hogy ez így maradjon. A Paks kellemetlen ellenfél, nagyon specifikus futballt játszanak, bárki is az ellenfél, mindig veszélyesek tudnak lenni a kapu előtt. Emiatt óvatosnak kell lennünk, szeretném, ha kontrollálni tudnánk a találkozót. Tiszteljük a paksi csapatot, koncentrálnunk kell a saját játékunkra, ahogyan azt Debrecenben tettük. Akkor taktikailag fegyelmezettek voltunk, jó hozzáállással játszottunk, ha ez most is így lesz, akkor megnyerhetjük a meccset. Tizenhat forduló után már most több pontot szereztünk, mint a csapat tavaly 19 bajnoki után. Van még hátra három bajnoki, ideális esetben akár tíz ponttal is több lehet a Vidi neve mellett, mint 2016-ban a téli szünet előtt. Igaz, a Ferencváros is sokkal jobban szerepel, mint tavaly ilyenkor, érdekes és kemény verseny körvonalazódik az első helyért. Most az első lépés a célokhoz az, hogy ma este a paksiak ellen megszerezzük a három pontot. (vidi.hu)

Csertői Aurél (Paks): – A Videoton a magyar bajnokság legjobb formájában lévő csapata. Egyértelműen ők az esélyesek, de természetesen nem fogjuk megadni magunkat. Jobban kell játszanunk, mint a Ferencváros ellen, ha sikerül, akkor akár meglepetést is tudunk okozni. Ehhez azonban mindenkinek, mindent ki kell hoznia magából! (paksifc.hu)

Haladás-FTC 19:30

Michal Hipp (Haladás): – Két hete dolgozom a csapattal, szinte teljesen tisztában vagyok valamennyi játékosom erősségeivel és hiányosságaival. Mivel bajnokság közben érkeztünk, taktikai, technikai dolgokat gyakoroltunk, nincs idő arra, hogy extra dolgokat kipróbáljunk. Tudjuk, hogy az FTC a meccs favoritja, de nincs előre megírva, hogy mindig az esélyesebb csapatnak kell győznie. A ferencvárosiaknak sok válogatott futballistájuk van, könnyen pótolják a hiányzókat. Kielemeztük a játékukat, sok az erősségük, meccs közben is könnyen váltanak szerkezetet, de láttuk a hibáikat is. Mellettünk az szólhat, hogy hosszú idő után egy új, gyönyörű stadionban játszunk itthon, és hogy a Fradi ellen nem lesz gond a motivációval. Bízom abban, hogy a szurkolótábor mellénk áll és 12. játékosként segít minket. Összegezve: tiszteljük ellenfelünket, de mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgát és sikeresek legyünk. Medgyes, Lévay, Tóth Máté, Tóth Benjamin sérült. (haladas.hu)

Thomas Doll (FTC):Az utóbbi időben sokkal stabilabbak vagyunk, mint előtte. Miha Blazic, Joseph Paintsil és Stefan Spirovski nagyon fontos igazolások voltak, és a többi játékos is megtalálta a ritmust. Minden edzésen érezni, hogy sokkal erőteljesebbek vagyunk. Van lehetőségünk rotálni a csapatot, szerencsére kevésbé sújtanak minket a sérülések is. Ez lehet az oka annak, hogy sokkal sikeresebbek vagyunk, mint a szezon elején. Nagyon fontos, hogy ne azon járjon az eszünk, hogy nekik 11, nekünk pedig 35 pontunk van, maximális koncentrációra van szükségünk. Új stadionban léphetünk pályára, ez lesz az első bajnoki mérkőzés ott, ez számunkra is fontos. A srácokon is érezni a fókuszáltságot. Mindig nehezek az effajta mérkőzések, mert mi vagyunk a favoritok. Keményen kell küzdenünk, hasonlóan, mint azt a Debrecen ellen tettük. Tudatosan készülünk az előttünk álló kihívásokra, ez a feladatunk. (fradi.hu)