Még a székesfehérvári kupameccs előtt közölte több, egymástól független forrás is, hogy egyfajta ultimátum fogalmazódott meg a klubnál Nebojsa Vignjevic személyével kapcsolatban, mondván távoznia kell a posztjáról a vezetőedzőnek, ha az Újpest kiesik a Magyar Kupából és nem győzi le a hétvégén a kiesőjelölt Kaposvárt az OTP Bank Ligában.

Mint ismeretes, a lilák egy 89. percben kapott góllal búcsúztak szerdán a MOL Fehérvár ellen a kupától, így az álíltólagos ultimátum egyik része teljesült, és maga a szakvezető sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy esetleg távozik a posztjáról. Ez Vignjevic esetében azért is figyelemreméltó, mert a csapat kispadján hat és fél éve ülő szakember hasonló esetben, amikor felvetődött távozásának lehetősége, sosem erősített a pletykákon, sőt, általában maga utasította el vagy cáfolta az eféle híreket.

– Nem tudom, mi lesz holnap. Át kell beszélni a dolgokat, hiszen vannak hibák, amiket ki kell javítani – mindta Vignjevic az M4 Sport kamerái előtt, majd sejtelmes választ adott arra a kérdésre, hogy megfordult a fejében a távozás gondolata.

Ez is egy lehetőség, de ezen nem most fogunk gondolkodni

Újpest: Nincs ultimátum

Ilyen előzmények után honlapunk természetesen megkereste az Újpestet is a hír és az állítólagos ultimátum kapcsán. A klub kommunikációs osztályától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ez a téma nem vetődött fel a klubnál, így a jelek szerint Vignjevic sorsa nem attól függően dől majd el, legyőzi-e a Kaposvárt szombaton vagy sem.

A kupából kiesett Újpest kapitánya: “Hétről hétre ezt a sz…t hozzuk” – videó