Hosszú hetek bizonytalanságát követően eldőlt Lacina Traoré sorsa: az elefántcsontparti támadó távozik Újpestről és a román bajnok CFR Kolozsvár mezét viseli majd a jövőben – erről mindkét klub hivatalos bejelentést tett csütörtökön.

A február végén Újpestre szerződő Afrikai Nemzetek Kupája-győztes csatár

9 meccsen 3 gólt szerzett (mindhármat büntetőből) az NB I-ben,

de már júniusban elmondta egy interjúban, hogy a magyarországi kitérőre azért volt szüksége, hogy kisebb nyomás alatt kapjon sok játéklehetőséget, de már készen áll az újabb váltásra. A 29 éves Traoré szavait cselekedetekkel is alátámasztotta: nem jelent meg az Újpest felkészülésén a klub hivatalos felszólítása ellenére sem, így a lilák a FIFA-hoz fordultak jogorvoslatért.

Később kiderült, hogy Traoré a Kolozsvárral egyeztet, és az Újpest is bejelentette, hogy azon dolgozik, hogy mindenki számára megnyugtató megoldást találjon, azaz inkább eladná a csatárt, minthogy pereskedjen.

A csakfoci.hu információi szerint végül szerződésbontás keretében távozik a korábban többek között Monacóban, az Anzsi Mahacskalánál, a CSZKA Moszkvánál és az Evertonnál is szereplő játékos, aki 2011 után viseli majd ismét a kolozsvári színeket.

Hogy meddig írt alá a “Cseferénél”, azt nem hozták nyilvánosságra.