Honlapunk elsőként közölt híreinek megfelelően, az elmúlt héten három olyan szabadon igazolható futballistát szerződtetett az Újpest, akik a védelemben bevethetőek. Predrag Rogan nemrégiben a klubhonlapnak adott interjúban úgy fogalmazott, rajtuk kívül a tervek szerint még a támadó szekcióba is igyekeznek új játékost hozni.

A csakfoci.hu értesülései szerint bő egy év után újra Újpesten köthet ki Giorgi Beridze. Úgy tudjuk, a 23 éves ballábas grúz szélső már átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, így minden akadály elhárult az elől, hogy

ismét a Megyeri úton folytassa pályafutását, és a napokban már hivatalosan is bejelenthetik az érkezését.

Beridze – aki tavaly júniusban távozott Újpestről – még a Gent labdarúgójaként a 2018/19-es szezonban kölcsönben szerepelt a liláknál. Az akkori vezetőedző, Nebojsa Vignjevic irányítása alatt alapembernek számított, összesen 30 tétmérkőzésen lépett pályára. Az előző idényben a Lokerenben játszott szintén kölcsönben. A grúz utánpótlás-válogatottakat sorra végigjárta, a felnőtteknél eddig kétszer öltötte magára a címeres mezt.

Egy korábbi interjúnkban az Újpest ex-trénere, Nebojsa Vignjevic kérdésünkre külön kitért Beridzére, aki a kezdetekben stabil kezdőjátékosnak számított a lila-fehéreknél, majd kikerült a csapatból.

Az az időszak, amíg jó benyomást tett ránk és a közvéleményre is, nem tartott túl hosszú ideig. Az persze nyilvánvaló, hogy remek képességei vannak, technikai képzettségben az egyik legjobb játékosunk, gyors, sok minden megvan benne. De azért is játszik az NB I-ben és nem mondjuk a Gentben, vagy másik erősebb európai csapatban, mert valami hiányzik belőle: az igazi versenyszellem és mindenáron győzni akarás. Ezen pedig nagyon nehéz változtatni. Néha úgy tűnik, nincs ott velünk fejben a meccseken vagy az edzéseken, így nem tud készen állni arra mindig, hogy 100 százalékos teljesítményt nyújtson. Amikor idejött, látszott, hogy a képességei megvannak, de ha visszaemlékeznek az első 4-5 meccse nem sikerült túl jól, nyomást kellett helyeznünk rá, lökdösnünk kellett picit, hogy fejben is rendben legyen. Amikor ezt megtettük, jól is ment neki a játék, de nem lehet mindig noszogatni egy játékost, neki is akarnia kell, hogy a megfelelő szinten maradjon. Ez nem történt meg nála – magyarázta honlapunknak az 52 éves szakember.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS:

Interjú: “Messi nem lehetek” – a legjobb Újpest-igazolást előre figyelmeztették az NB I-re