Egy héttel ezelőtt az Újpest hiába szerzett vezetést, végül 2-1-re kikapott a vendég svájci Baseltől a Konferencia Liga selejtezőjében, a harmadik forduló első mérkőzésén. A svájci visszavágót nem a legjobb előjelekkel várják a lila-fehérek. Játékosaik közül többen sérültek, vagy sérülésből vannak visszatérőben, arról nem beszélve, hogy hátrányból várják a csütörtök esti meccset.

Az Újpest közleménye szerint Stefan Jevtoski sérülésével hat fősre emelkedett a sérültek száma – ebből négyen biztosan kihagyják a bázeli visszavágót. A labdarúgók állapotáról Dr. Kollár Iván csapatorvos adott helyzetjelentést.

Stefan esetében az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a korábban keresztszalag sérülés miatt kezelt térde sérült meg a Debrecen ellen. A kivizsgálások még jelenleg is tartanak a pontos diagnózis kialakításához, de vélhetően nem rövid időre kell a pályán nélkülözni őt – kezdte az ujpestfc.hu-nak Dr. Kollár Iván, aki hozzátette, Jevtovski hosszú időre kidőlt a sorból.

Szintén egy nagyobb pihenő vár a III. Kerületi TVE ellen megsérülő Fehér Csanádra, akire egy hónapig nem számíthat Michael Oenning vezetőedző.

– Egy kulcscsont-szegycsont ízületi sérülésről van szó, ami abból a szempontból kellemetlen, hogy ez a terület alapvetően lassan gyógyul.

A támadósorból Fernando Viana és Giorgi Beridze is az oldalvonalon túlra kényszerült, előbbi egy csípőlapát-táji zúzódás miatt, míg utóbbi egy combizom-sérülés következtében.

Viana pár hétig még nem lesz elérhető, hiszen az ő sérülése nem engedi meg, hogy az edzéseken, vagy meccseken megkapja a végterheléseket, a maximális lövési erőt és a sprintsebességet. Jelenleg inkább rehabilitációs edzésmunkát végez. Beridzének combhajlító-izomsérülése van, az ő esetében is hasonló kimenetelű, több hetes gyógyulási idő várható.

Junior Tallo és Stieber Zoltán állapotát tekintve már biztatóbb volt a csapatorvos.

Juniornak inkább túlterheléses jellegű panaszai vannak, hiszen a vizsgálatok nem mutattak nála komoly sérülést és remélhetőleg az FC Basel ellen már játékra kész lehet. Stieber Zolinak egy bokarándulása lett a PAFC elleni meccsen és azóta rehabilitációs munkát végez. Kérdéses a hétközi játéka, hiszen limitálja a hirtelen mozdulatokat, a kitámasztás lehetőségeit és komoly fájdalmat tud okozni. Jelenleg igyekszünk őt a lehető leghamarabb, a rehabilitációs gyakorlatokon keresztül, játékra kész állapotra hozni. Belátható időn belül van igazából mindkettő számára a visszatérés.

Az Újpest visszatérőként számíthat Máté Zsoltra, aki már a “visszatérés határán van”. A DVSC ellen már ott lehetett a keretben a védő, miután korábbi talpsérülését követően  az elmúlt héten már teljes értékű edzésmunkát végezhetett.

EKL: “Egy gyenge Basel és egy még gyengébb Kasami; elmaradt a gálaforma Újpesten, az edző aranykeze” – svájci lapszemle