A svéd harmadosztály legjobb játékosának megválasztott guineai Moussa Corso Traoré mellett a román válogatott Steliano Filip is befuthat Újpestre új igazolásként – tudta meg a gsp.ro. A portál vasárnapi cikke szerint a helyi élvonalban szereplő Viitorul 25 éves balhátvédje szakított eddigi klubjával, és két és fél évre írhat alá a lilákhoz – ezt a játékos román ügynöke is elismerte.

Filip a cikk szerint már a napokban az Újpest játékosa lehet, amint átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd csatlakozhat honfitársához, Andreas Calcanhoz, aki nemrég ugyancsak a IV. kerületiekkel írt alá szerződést.

A balbekk korábban a Dinamo Bukarest és a Hajduk Split mezét is viselhette többek között, majd 2019 júniusában lett a Viitorul Constanța játékosa. Az ősszel térdsérülésen is átesett futballista 12 román bajnokin játszott az idény első felében (összesen pedig 125 áll már a háta mögött), ezeken 1 gólpassz volt a mérlege.

Filip a román válogatottban eddig 9-szer léphetett pályára – legutóbb 2017 őszén – ott lehetett például a 2016-os Eb-n is, és a Svájc elleni csoportmeccsen lehetőséget is kapott a 62. percben.

Egy korábbi összeállítás a balbekkről:

Újpest: 5 éve nem kaptak ilyen pofont az NB I-ben – videók