A debreceni 4-0-s Újpest-vereség talán akkora meglepetést nem jelentett, annak mikéntje és különbsége azonban különlegesnek minősíthető abból a szempontból, hogy Nebojsa Vignjevic csapata ritkán kerül ennyire alárendelt szerepbe a pályán, pláne az eredményjelzőn. A Megyeri útiak jobbára 1-2 gólos vereségeket szenvedtek az utóbbi években, ritkábban szaladtak bele egy-egy háromgólos zakóba, de négy góllal hosszú évek óta nem kapott ki az Újpest.

2017. februárjában az akkor még Videoton néven futó fehérvári gárda egy ötössel küldte haza a lilákat Felcsútról (5-1) – érdekesség, hogy az akkor pályára lépett játékosokból mára csak Balázs Benjámin maradt hírmondónak, a 29 éves szélső(védő) Debrecenben végig a kispadon ült.

Azóta egyszer sem kapott ki négy góllal az Újpest az élvonalban, de ha azt vizsgáljuk meg, mikor fordult elő olyan a IV. kerületiekkel, hogy rúgott gól nélkül kapjanak ilyen méretes zakót, akkor egészen 2014 tavaszáig kell visszamennünk az időben. Érdekesség, hogy az akkori, az MTK ellen, hazai pályán elvérző gárda kispadján már a szerb tréner ült, illetve a mostani csapatból a belga Heris, illetve Simon Krisztián is pályára lépett majd öt éve a Szusza Ferenc Stadionban.

A 6. helyen tanyázó és a kiesőzónához képest egyelőre biztonságosnak mondható, 7 pontos fórban lévő (ugyanennyire van tőle a dobogó is) Újpest számára a folytatás sem ígérkezik könnyűnek. A lilák előtt a lehető legkeményebb széria áll, hiszen először a Vidit látják vendégül, majd Mezőkövesdre látogatnak, hogy aztán a Ferencvárost fogadják – a szervezett szurkolói csoportok bojkottja mellett. Ráadásként ezután megint a MOL FC Fehérvár vár rájuk, már a Magyar Kupában.

Az Újpestnél köt ki a harmadosztály legjobb játékosa – hosszútávra írt alá