Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Újpest kiszemeltje a Gheorge Hagi által vezetett Viitorul csapatának alkalmazásában álló Andreias Calcan, és csütörtökön reggel a lilák be is jelentették az érkezését. Egy év alatt előző klubjában 24 mérkőzésen 5 gólt szerző, 25 éves és 172 centiméteres középpályás a 20-as lila-fehér mezben fog a jövőben pályára lépni.

Örülök, hogy a jövőben az Újpestet erősíthetem, szeretnék gólokkal hozzá járulni a csapat sikereihez, és bízom benne, hogy rengeteg trófeát fogok tudni nyerni a gárdával – mondta az ujpestfc.hu-nak az aláírást követően.

A mindkét szélen bevethető román játékos tavaly januárban 2 és fél évnyi hollandiai légióskodás után tért vissza hazájába, korábban hazája U21-es válogatottjának tagja is volt. Összességében közel 130 holland és román első-, illetve másodosztályú bajnoki áll mögötte, de már az Európa Ligában is pályára léphetett.

Romániai sajtóhírek szerint az Újpest 100 ezer eurót fizetett a középpályásért, de az esetleges továbbértékesítésből is járna még 10 százalék a volt klubjának.

2019 tavaszán a Sepsi OSK ellen szerzett nagy gólt a román játékos:

Újpest: Megvan Feczesin utódja – hivatalos