Korábban honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy egyes sajtóértesülések szerint Romániából igazolhat francia utánpótlás-válogatott középpályást a MOL Fehérvár FC. A helyi ProSport napilap szerint ugyanakkor ezzel még nincs vége az ottani élvonalban foglalkoztatott labdarúgók NB I-be vándorlásának, hiszen az Újpest, és a Loki is szemet vetett egy-egy keleti szomszédunk első osztályában játszó futballistára.

A portál szerint a IV. kerületiek kiszemeltje nem más, mint a szintén a Gheorge Hagi által vezetett Viitorul csapatának alkalmazásában álló Andreias Calcan. A 25 éves, mindkét szélen bevethető román játékos tavaly januárban 2 és fél évnyi hollandiai légióskodás után tért vissza hazájába, jelenlegi klubjában 24 meccsen 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

A DVSC eközben a Sepsi 20 éves támadóját, Yasin Hamedet látná szívesen soraiban. A romániai születésű játékos kivette a részét tavaly a sepsiszentgyörgyiek felsőházba történő bejutásából, ősszel azonban mindössze 5 meccsen jutott játéklehetőséghez a magyar tulajdonban lévő klubban. Mindennek ellenére novemberben csereként bemutatkozhatott Szudán válogatottjában egy Sáo Tome és Principe elleni Afrika Kupa-selejtezőn.

Új ajánlatra várnak

A két játékos ügynöke, Sergiu Bodea megerősítette, érkeztek 3 évre szóló ajánlatok védenceiért a magyar kluboktól, ám ezek nem nyerték el Calcan és Hamed tetszését, így jelenleg újabb ajánlatra várnak.