Július 12-i zárt ajtós megbeszélésén nem tudott egyezségre jutni az Újpest FC és az Újpesti Torna Egylet a IV. kerületi felnőtt labdarúgócsapat címerének visszaállítását illetően. A tárgyalások lezárulta után, július 17-én tette közzé az UTE hivatalos oldalán közleményét, amelyben elutasítottak a labdarúgó-csapat vezetésének hét feltételéből hatot.

Az Újpest FC az UTE sajtóközleményére július 18-án egy nyilatkozattal válaszolt, melynek szövegét változtatás nélkül közöljük.

Nyilatkozat

A július 12-i közös megbeszélésen az Újpest FC nyitottan állt a régi címer visszaállításához, és ezt az álláspontját most is fenntartja.

A felek megbeszélése után az UTE azt az ígéretet tette, hogy az Újpest FC pontjait, melyek feltételei a címer visszaállításának, közgyűlésen megvitatják és egy következő személyes megbeszélésen tájékoztatják az Újpest FC-t erről, hivatalos keretek között.

Az üzleti titkokat is érintő beszélgetés zárt ajtók mögött, együttműködésre nyitottan került lefolytatásra. Végezetül az UTE képviseletében Őze úr tájékoztatta a szurkolókat arról, hogy az egyeztetések tovább folynak és ehhez mind az UTE, mind pedig az Újpest FC partnerként áll hozzá, ezt bizonyította a közös sajtóközlemény is.

A július 12-i egyeztetés értelmében az Újpest FC továbbra is nyitott arra, hogy megegyezzen az UTE-val, ezért értetlenül áll a július 17-én, social média felületen közzétett „hivatalos” közleményhez.

Továbbra is várjuk, hogy a megbeszéltek alapján az Újpesti Torna Egylet felvegye velünk a kapcsolatot a tárgyalások folytatása vagy lezárása végett, ahogy azt a szurkolók és az Újpest FC vezetése és jogi képviselője előtt megígérték. (ujpestfc.hu)

Néhány órát váratott csak magára az Újpesti Torna Egylet hivatalos Facebook-oldalán közzétett válaszlevele, ami jelenleg az újpesti címervita legfrissebb fejleményének tekinthető.