I. félidő:

Az első tíz percben több minden történt – és több gól esett -, mint sok másik teljes NB I-es mérkőzésen. A Paks például már a 3. percben 11-eshez jutott, miután Diaby megrúgta Ádám Martint  – a góllövőlistát vezető csatár be is vágta a jogos büntetőt (0-1).

Erre azonban nem egy, hanem kát válasza is volt az Újpestnek, méghozzá szinte pillanatokon belül. A 7. percben Beridze kapott remek labdát Mitrovictól, a grúz légiós pedig védőjét lerázva, közelről a hálóba stukkolt (1-1). Alig két perccel később aztán Csongvai egy lecsorgó labdát lőtt egyből kapura 17-ről, Rácz pedig csak beleérni tudott a kísérletbe, amely végül a kapuban kötött ki (2-1).

De maradt “poén” a játékrész végére, a félidő során jobban és veszélyesebben játszó lilák ekkor kerültek kétgólos előnybe. A rendes játékidő lejárta előtt nem sokkal Beridze ezúttal Croizet-tól kapott szép labdát a leshatáron, lerázta Szélpált, majd ügyesen átlöbbölt a kifutó Rácz mellett-fölött. Az esetet a VAR-szobában is megnézték (jó hosszan), majd végül szabályosnak ítélték a találatot (3-1).

Beridze a szünet előtti pillanatokban akár a harmadik gólját is megszerezhette volna, de kevéssel a bal kapufa mellé tekert.

II. félidő:

A 47. perc legvégén tovább növelte előnyét az Újpest, Kastrati kiugratást követően Croizet jobbal vágta a labdát a kapuba. A paksiak lest reklamáltak, de a videóbíró megadta a találatot. Az 50.percben Bognár került helyzetbe, de lövése jócskán elkerülte Banai kapuját.

A 60. percben egy szép támadást vittek végig a vendégek. Végül Szabó beadását követően Böde fejjel szerzett gólt.

Megint Bognár próbálkozott, a jobb alsót célozta meg a paksiak középpályása, de Banai hárítani tudott.
A 69. percben egy kontra után Beridze került egy az egybe a paksi védővel, úgy nézett ki, be is tudja forgatni Kinyiket, de lövése fölé szállt.

Rácz Gergő óriásit védett! Croizet tálalt Beridze elé, aki 10 méterről próbált gólt szerezni, de a paksi hálóőr nagyot mentett. A 72.percben Antonov került ígéretes helyzetbe, be is tudta adni a labdát, de centerezése elment játékostársai előtt.

A 83. percben Papp Kristóf szerzett gólt. Ismét Szabó adta be a labdát, Papp pedig gyönyörű érkezett a rövidre, és jobbal a kapuba pörgette a labdát.

Nem sokkal később egyenlítési lehetőség a Paks előtt:  Megint egy beadást követően kerültek helyzetbe a vendégek, Banai kétszer is óriásit védett, előbb Ádám Martin fejesét, majd Böde Dániel ismétlését hárította az újpesti kapus. Viana szerzett még egy gólt másodpercekkel a lefújás előtt, de a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot, így maradt a 4-3.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Újpest – Paksi FC 4-3 (Beridze 7., 45., Csongvai 9., Croizet 47., ill. Ádám 4. – 11-esből, Böde 60., Papp 83.)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Diaby – Csongvai, Mack (Pauljevic 80.), Mitrovic, Katona (Bjelos 51.), Antonov – Croizet (Kone 82.), Beridze (Viana 82.)

Paks: Rácz – Osváth (Böde 46.), Tamás, Kinyik, Szélpál (Lenzsér 46.), Szabó J. – Bognár, Windecker, Sajbán (Szabó B., 64.) – Nagy R., (Papp 74.) Ádám

Később:

16:30: DVSC – Ferencváros

18:45: Mezőkövesd – Kisvárda