Az OTP Bank Liga 12. fordulójának nyitómérkőzésén az előző heti bajnokiját elhalasztó Újpest a Paksot fogadta az üres Szusza Ferenc Stadionban.

Az első percek tapogatózó játéka után a 12. percben Perosevic passzolt Simonhoz, aki nem találta el jól a labdát, a másik oldalon egy jobb oldali szöglet után Szabó fejelt Pajovic kezébe. A 25. minutumban Simon beadása után Perosevic elé került a labda, akinek 14 méterről, jó helyről leadott kapáslövése a kapu felett hagyta el a játékteret.

A 38. percben Perosevic kapott jó labdát a jobb oldalon, befelé húzott, majd egy csel után lőtt, de Hegedüs védett a rövid alsónál. A játékrész zárásaként Perosevic lőtt 13 méterről, de egy paksi védőről levágódott a labda.

A fordulás után az 51. percben Mitrovic indította Perosevicet, de Hegedüs jól mozdult ki kapujából és tisztázni tudott. Válaszul Bertus játszotta meg ügyesen Sajbánt, akinek lövését a jobb oldali kapufánál ütötte szögletre Pajovic.

A 68. percben látványos góllal szerzett vezetést az Újpest: a frissen beállt Beridze a saját térfeléről indult meg, majd miután látta, hogy Hegedüs kint áll a kapujából, mintegy 40 méterről ívelt a paksi kapuba (1-0).

A hajrára megélénkült a paksiak támadójátéka, a 81. percben Böde csúsztatása után Ádám elé került a labda, ziccerből leadott lövését azonban Pajovic védeni tudta. A 91. minutumban pedig egyenlítő góllá ért a vendégfölény: Nagy Richárd jobb oldali beadása után Böde fejelt közelről, Pajovic óriási bravúrral védett, a kipattanót azonban Ádám Martin a hálóba tudta lőni (1-1).

A találkozó így 1-1-es döntetlennel ért véget, ami a mérkőzés összképét tekintve igazságosnak mondható.

NB I, 12. forduló

Újpest-Paks 1-1 (Beridze 68.) ill. Ádám M. 91.)

Újpest: Pajovic – Kastrati, Kutrumpis, Baosic, Antonov – Onovo, Csongvai – Simon K. (Beridze, 62.), Mitrovic, Perosevic – Tallo (Bacsa, 87.)

Paks: Hegedüs – Lenzsér (Bertus, 39.), Böde, Gévay – Kulcsár (Nagy R., 77.), Balogh, Bognár (Haraszti, 77.), Szabó – Hahn (Vas, 56.), Ádám, Sajbán