A 3. percben Zsóri fejese ment mellé, majd ezt követően átvette az irányítást az Újpest. A 15. percben egy rossz hazaadást követően Bese már csak szabálytalanul tudta megállítani Beridzét, a 11-est azonban kiütötte a második NB I-es meccsét játszó budafoki kapus.

A 33. percben egy szép támadás végén Croizet 12 méterről lőhetett, de pár centivel célt tévesztett. Nem sokkal később Antonov éles szögből leadott lövését védte Bese.

A második félidő elején Zsóri került helyzetbe, de 14 méterről fölé helyezett. Egy percen belül mindkét kapu előtt kialakult egy nagy helyzet: Croizet azonban nem talált kaput, míg Zsóri két védő között kilépve 7 méterről volt pontatlan. A félidő közepén Perosevic lépett ki, de közeli lövését védte Bese, majd nem sokkal később Onovo löketét is hatástalanította.

A 75. percben emberhátrányba került a Budafok, miután reklamálásért kiállították a csereként beállt Kulcsárt. A 81. percben Szakály 23 méteres, veszélyes szabadrúgását tolta ki Bese, majd ugyanezt tette Mitrovic 19 méteres tekerésével is. Elképesztő formában védett a fiatal kapus.

Úgy tűnt, a vendégek kihúzzák, de aztán a 89. percben Mitrovic lövése megpattant Csongvain és a hálóba vágódott. Egy perccel később Perosevic gurított a jobb sarokba és eldöntötte a meccset. Az Újpest ezzel óriási lépést tett a bennmaradás felé.

Újpest – Budafok 2-0 (Csongvai 89., Perosevic 90.)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis (Perosevic 55.), Ristevski – Pauljevic (Bacsa 82.), Croizet (Szakály 55.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Stieber Z.,  (Csongvai 55.), Beridze

Budafok: Bese – Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke – Csonka, Micsinai – Ihrig-Farkas (Margitics, 86.), Kovács D., Skribek (Szabó 56.) – Zsóri (Kulcsár 62.)