“Nagy nap ez az Újpest FC életében, hiszen egy nemzetközi cégcsoport állt be a labdarúgás mögé” – jelentette be a stratégiai főszponzorként és mezszponzorként is színre lépő “Update Low Carb” érkezését Dzodzoglu Sziderisz, az Újpest FC operatív igazgatója.

A klubvezető elmondta: pár hónapja kezdődtek el az egyeztetések Schobert Norbertékkel, amelynek eredményeként egy hosszabb ideje tartó együttműködés már zajlott a felek között, a cég élelmiszer-beszállítója volt a futballcsapatnak. Sziderisz reményét fejezte ki, hogy az új stratégiai főszponzorral egy hosszú távú megállapodás született most , amely nem csak szponzorációs, hanem sportszakmai együttműködést is jelent egyben.

– Számunkra elengedhetetlen az egészséges, tudatos életmód követése. Mind játékosaink, mind munkatársaink érdekét szem előtt tartva kötöttük meg ezt a stratégiai megállapodást, valamint kulcsfontosságú szerepet tölt be az Újpest FC hitvallásában az utánpótlás terelése a profi, sportolói életmódhoz alkalmas étkezés felé. Úgy gondoljuk, hogy nem lehet elég hamar elkezdeni a helyes táplálkozást, így ezzel a kontraktussal egészen a legfiatalabb korosztálytól az NB I-ben szereplő játékosainkig kiszolgálhatjuk az igényeket, és az ételekkel javíthatjuk a teljesítményt is – fogalmazott Sziderisz.

“Engem a foci soha nem érdekelt őszintén szólva” – vallotta be Schobert Norbert vezérigazgató-tulajdonos, aki a sajtótájékoztató nyitányaként egyébként félmeztelenre is vetkőzött, hogy magára ölthesse az Újpesttől kapott “Schobert 71” feliratú mezét.

A fitneszguru hozzátette: először csak élelmiszer-beszállítóként akart együttműködni a klubbal, szponzorként nem. “Megvártam a kupadöntőt a megállapodással” – mondta.

“Nem pénzzel támogatom az Újpestet, hanem biztosítom az étkezésüket”

– nyilatkozta Schobert, kiemelve, hogy a lilák is azokból a szénhidrát-csökkentett termékeikből kapnak, amelyek szembemennek a szomorú magyar valósággal – hazánk Európa legelhízottabb nemzete, de világszinten is a 4. helyen áll, mint ahogy a rákos megbetegedések, illetve a cukorbetegség következményeként bekövetkező lábamputációk tekintetében is sajnos az élmezőny tagja vagyunk. “Ma mindenki fitnesz, de mind megdöglünk” – fogalmazott keményen a cégvezető.

Schobert végül hozzátette: “Focizni nem tudunk, de itt leszünk, hogy segítsünk”. Végezetül párja és tulajdonostársa, Rubint Réka is kapott egyébként egy női mezt a liláktól (“Rubint 78” felirattal).