Lacina Traoré “eltűnésével”, Novothny Soma korábbi távozásával és Tischler Patrik Kisvárdára igazolásával alaposan megcsappant az újpesti csatársor létszáma az utóbbi hetekben-hónapokban. Bár Koszta Márk személyében már érkezett egy támadó a IV. kerületbe, Nebojsa Vignjevic keretében tovább erősíthetik ezt a csapatrészt a nyáron.

Az első érkező Északról jöhet: az izlandi élvonalbeli Breidablik Kópavogur bejelentette, hogy 23 éves támadója / szélsője, Aron Bjarnason ügyében megegyezésre jutott az Újpesttel, a játékos pedig hamarosan Magyarországra utazik, hogy felmérje a körülményeket, a stadiont, és ha Bjarnason is egyezségre jut a lilákkal, akkor az NB I-be igazolhat júliusban.

A korábbi utánpótlás-válogatott Bjarnason 2013 óta futballozik az izlandi élvonalban, a támadósor szinte minden posztján, de leginkább a széleken bevethető futballista 110 mérkőzésen 24 gólt és 5 gólpasszt jegyzett az első osztályban.

Az április végén kezdődött izlandi futballidényben eddig 8 mérkőzésen lépett pályára, 4 gól és gólpassz fűződött a nevéhez – a Stjarnan elleni júniusi bajnokin (3-1) például főszerepet játszott góljával és asszisztjával.