Mint ismeretes, nagy visszhangot váltottak ki az Újpest FC vezetésének címerötletei.

A lilák egyik szurkolói csoportja, a Viola Fidelity már közleményben tiltakozott a tervezett változtatás ellen, és Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt is hallatta a hangját már az ügyben.

Az anyaklub, az UTE közlemény formájában jelezte a futballcsapat vezetésének, hogy nem adja áldását a címercserére, és szerintük ehhez a hivatalos hozzájárulásuk mindenképpen kellene is.

“Az Újpesti Torna Egylet elhatárolódik az Újpest 1885 Futball Kft vezetői által tett – Roderick Duchatelet és Gyarmati Eszter- nyilatkozatától, miszerint le akarják cserélni a klub címerét. Értetlenül állunk a megjelent nyilatkozat előtt.

Országunk, fővárosunk és kerületünk Újpest büszkesége, a 132 éves nagy múltú Újpesti Torna Egylet fontosnak tarja, hogy a múltat tisztelve, a hagyományokat megőrizve kell tovább haladni az úton.

A jelenlegi címerben látható az alapítás éve az alapító egyesület neve, ami az új címerekből teljesen kimaradt.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy a több évtizede meglévő és a szurkolók, szimpatizánsok által is kedvelt és elfogadott hagyományos címeren ne változtasson az Újpesti FC, hiszen ez az embléma jelképezi a gyökereket és az Épség, Erő, Egyetértés folytonosságát.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az Újpesti Torna Egylet hozzájárulása nélkül az  Újpest FC címerét jogszerűen nem lehet megváltoztatni. Az Újpesti Torna Egylet nem járul hozzá a címer megváltoztatásához.