Roderick Duchatelet, belga tulajdonos és klubelnök az átigazolásokról:

Egyre jobban ismerjük a magyarországi piacot, ezért pontosan tudjuk, hogy mit keresünk, és a technikai stábunkkal is rendkívül olajozott az együttműködés ez ügyben, ami segít abban, hogy gyors és jó döntéseket hozzunk. Meggyőződésünk, hogy ha még néhány játékos el is hagyja a klubot, akkor is erősebb csapatunk lesz ebben az idényben. Az eredmények tekintetében is arra számítunk, hogy sokkal jobbak lesznek, mint tavaly voltak.

Úgy tűnik, hogy jó a hírnevünk a játékosok körében, több olyan labdarúgó is minket választott, akik pénzügyileg vonzóbb ajánlatot kaptak más klubtól vagy kluboktól. Úgy gondolom, ennek oka az, hogy a futballisták rájöttek, hogy itt jobbá válhatnak és ez által megtehetik a következő lépést a karrierjükben.

Még további 3-4 játékos érkezésével számolunk a nyáron, hogy tovább finomítsuk a csapatot, miután láttuk mi hiányzik még. A cél ezért az idényben a dobogó a bajnokságban a kupa megnyerése mellett, amit mindig mi szeretnénk hazavinni – idézi az üzletembert az ujpestfc.hu.

dr. Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató az “arculatváltásról”:

Az elmúlt 132 év alatt többször is volt már a címerben kisebb-nagyobb változás, és ezek a módosítások mindig igyekeztek a hagyományok tisztelete mellett az új kor lendületének is megfelelni. A mai magyar mezőnyben is volt már példa hasonlóra változtatásra, megemlíthetjük a Videotont, az MTK-t, a Haladást vagy a Puskás Akadémiát. Klubunk az új logó készítőit is arra kérte, hogy olyan terveket készítsenek, amelyek megfelelnek a mai modern stílusirányzatoknak, de ugyanakkor tartsák meg azokat a jellegzetes motívumokat, amelyek egyértelművé teszik, hogy azt, melyik csapat viselheti a mezén. Fontosnak tartjuk, hogy egy letisztult és tiszteletet ébresztő címer kerüljön fel a lila-fehér szerelésre. Mindamellett az Újpest FC-t a legendái mellett a szurkolói tették, teszik naggyá, éppen ezért számunkra egyértelmű, hogy ez ügyben is támaszkodnunk kell szimpatizánsaink véleményére. Így a végső döntést az új logóval kapcsolatban ők hozhatják meg egy szavazás keretein belül. Természetesen az új címerhez egy új hazai mez is dukál majd, amely idén rendkívül különleges lesz, mert a Jomatól egy egyedi, csak nekünk tervezett és gyártott lila-fehér csíkos szerelést rendeltünk meg. Az új logóval ellátott egyedi tervezésű mezeket a gyártást követően július 20-án mutatjuk be a nagyközönségnek.

A három új lehetséges címervariációra és azok betűkódjára lehet szavazni július 2. (vasárnap) délig, a cimer@ujpestfc.hu e-mail címen. A szavazók közül egy szerencsés szimpatizáns a Ferencvárosi TC elleni derbire 5, étel-italfogyasztást is magában foglaló VIP jeggyel lesz gazdagabb. Az alábbi logótervekre lehet voksolni:

25 évig a Szusza-stadionban játszhat az Újpest FC

Az ügyvezető a stadionhelyzetről is nyilatkozott:
Bár a tárgyalások elején nem mindenben értettünk egyet Őze István Úrral, de mára már ez teljes mértékben megváltozott. A jó kapcsolatnak és a megannyi tárgyalásnak köszönhetően sikerült megegyeznünk egy mindkét fél számára kielégítő, hosszú távú stadionbérlési megállapodásról.

Örömmel tájékoztatjuk a szurkolóinkat, hogy az UTE-val történt megállapodás értelmében, ha és amennyiben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, mint az állami tulajdonban levő stadion vagyonkezelője engedélyezi, 25 éven keresztül játszhatjuk a hazai összecsapásainkat az egyetlen otthonunkban, a Szusza Ferenc Stadionban. Véleményem szerint ez a szerződés nemcsak a szurkolóinknak, hanem a csapatnak is egyfajta stabilitást biztosít, amelyet remélhetőleg az eredményekben is viszontláthatunk majd.