Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitánya a Digi Sport “Reggeli Start” c. műsorában beszélt a lilákkal kapcsolatos aktuális ügyekről, miután csapata a legutóbbi fordulóban 3-0-ra kikapott Felcsúton a Videotontól, így jelenleg a 6. helyen áll az NB I-ben.

A Fradi vagy a Vidi az erősebb csapat?

Két igen különböző meccset játszottunk: a Ferencváros ellen, ha csak minimálisan is, de mi álltunk közelebb a győzelemhez, a Vidi ellen viszont sajnos nem volt esélyünk. Mondhatnám, hogy a Videoton így erősebb, de ez majd kettőjük között fog eldőlni, ebbe mi most nem tudtunk beleszólni.

A kiszivárgott taktikáról

Számunkra is világossá tette a mester, hogy zavarja ez a probléma. persze nem is normális, hogy valaki elmondta a taktikát, a pontrúgásokat, mindent az ellenfélnek. De persze lett volna módunk válaszolni a pályán ezekre a dolgokra, de ez nem sikerült. Így lehet bármiről beszélni, mi a pályán mondtunk csődöt. (…) nekünk is friss még a dolog, de ha a csapaton belül valaki tényleg elmondta ezeket a dolgokat az ellenfélnek vagy a sajtónak, az tényleg nem normális, így a csapattársai ellen volt az illető, negatív hatása lehet az elég felelőtlen ügynek.

Vignjevic kiakadt, amiért kiszivárgott az öltözői titok: „Ma nem csak a Videoton ellen harcolunk”

A Vidi két kimaradt 11-eséről

Pályafutásom alatt ilyen még nem fordult elő velem, de most ez is megtörtént. 

A lengyelországi kitérőről (Litauszki 2016 és 2017 nyara között a Cracovia játékosa volt)

Így, hogy majdnem egy év eltelt, azt mondom, nem volt hiába való oda igazolni. Igaz, nem szerepeltem túl sok mérkőzésen, nem annyira számítottak rám, de rengeteg dolgot tanultam, sok mindent leszűrtem a történtekből. Ha nem is labdarúgóként, de emberként több lettem, már az is sokat jelent. 

Az Újpest szezonjáról

A Videoton ellen éreztem először azt az idényben, hogy sajnos nincs esélyünk, az ellenfél jobb volt. Szinte minden más meccsen dominálni tudtunk a pályán, még ha esetleg ki is kaptunk, mint például a Mezőkövesd ellen, ahol saját magunkat verettük meg. Gólveszélyesek vagyunk, képesek vagyunk a kapuba találni és szerintem stabilizálódott a védekezésünk, csapat szinten is, úgyhogy előre tudtunk lépni, de van miben fejlődni még. A kupát mindenképpen meg akarjuk nyerni, de a bajnoki dobogó is csak két pontra van, bár egy picit most lecsúsztunk, de a két legnehezebb meccsünkön már túl vagyunk. A kupadöntőben – ha lehet választani – inkább a Debrecennel játszanék a szurkolók miatt.