Michael Oenning december végi távozása óta kereste új vezetőedzőjét az Újpest. Felmerült a külföldi sajtóban a szerb – végül a svéd Malmöhöz aláíró – Milos Milojevic, valamint az izraeli Guy Luzon neve is jelöltként, de nem ők lettek a befutók.

A lila-fehérek a 45 éves szerb tréner, Milos Kruscic személyében találták meg új edzőjüket a csütörtöki bejelentés szerint.

A 45 éves Kruscic játékos-pályafutása során Szerbiában és Oroszországban futballozott, majd edzői karrierje elején a bolgár Litex Lovechnél volt másodedző, később pedig Szabadkán, míg az első alkalommal a vezetőedzői posztot a FK Metalac Gornji Milanovac kispadján tölthette be.

Legutóbbi klubjánál, a CSZKA Szófiánál másodedzőként kezdte meg a szezont, de rövid időn belül már vezető trénerként nézhette hétről-hétre játékosait. A bajnokság végén a dobogó második fokáig vezette a csapatot, de egy elvesztett kupadöntő után benyújtotta felmondását a bolgár klubnak. 2020 júniusában távozott onnan, a statisztikák szerint azóta nem volt csapata a trénernek.

Megtiszteltetés, hogy egy ilyen gazdag múltú klubnál lehetőséget adtak számomra. Az a célom, és minden bizonnyal ez a szurkolók vágya is, hogy támadó- és látványos futballt lássanak a pályán, de emellett ügyelnem kell arra, hogy egységes és szervezett játékot mutassunk. A keretben egyaránt szerepelnek fiatal és rutinos futballisták, ami kiváló ahhoz, hogy megfelelően tudjam összeállítani a csapatot – mondta az új szakvezető a klubhonlapnak az aláírást követően.

Kruscic munkáját a bosnyák Bojan Trkulja fogja segíteni, a másodedző számára pedig nem lesz idegen a magyar bajnokság, hiszen játékosként a Sopron labdarúgója volt a 2006/2007-es szezonban.

Vignjevic: “Ennél jobb ajánlatokra számítottam” – eldőlt, hol folytatja az Újpest korábbi sikeredzője