Mint ismeretes, a nemzetközi porondra kilenc év után visszatérő Újpest 1-0-ás vezetésről kapott ki az azeri Neftchi otthonában (1-3), az Európa Liga 1. selejtezőkörében, csütörtökön.

A komoly kapushibáknak is köszönhetően eldőlt mérkőzés után Nebojsa Vignjevic vezetőedző érthető okokból nem volt túl elégedett.

Már a meccs előtt tudtuk, hogy a Neftchi csapata egy minőségi játékosokból álló egység, azzal is tisztában voltunk, hogy ilyen szinteken sokkal tapasztaltabb labdarúgókkal rendelkeznek, mint a mi együttesünk. Mindennek ellenére, úgy gondoljuk, hogy a Neftci nem verhetetlen csapat.

A probléma ott volt, hogy 4 hét kihagyás után a játékosaim nem álltak készen egy ilyen mérkőzésre, valamint két meghatározó labdarúgónk nem tudott ma pályára lépni, ők nagyon hiányoztak a keretből.

Örültem a kezdésnek, különösen azért, mert már a 10. percben megszereztük a vezetést, és megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset. 0-1 után vártuk a pillanatot, hogy még egy gólt értékesítsünk, azonban ez nem sikerült.

Szomorú vagyok, hogy a hazaiak több gólt is szereztek, hiszen nem az általuk kialakított helyzetekből találtak be a kapunkba, hanem a mi hibáinkat használták ki, amelynek köszönhetően három könnyű gólt lőttek, mondhatni, ajándékba adtuk nekik a találatokat

– fogalmazott a mérkőzést követően a szerb tréner az ujpestfc.hu-nak.

Az összefoglaló: