Az Újpest jobbhátvédje, Balázs Benjámin a kevés játéklehetőség miatt elégedetlenségének adott hangot a Dinó Sporthíradóban, ahol azt is elmondta, hogy a nyáron tovább akar állni, mert már betelt nála a pohár.

– Utoljára a Zalaegerszeg ellen játszottam (az interjú a Vác elleni szerdai MK-meccs előtt készült – a szerk.), akkor 0-0 volt a félidőben és azt mondta a mester, hogy “Beni, neked most elég lesz”, úgyhogy félidőben lecserélt – kezdte a lila-fehérek játékosa. – Nem fáradtam el, semmi bajom nem volt, csak volt egy játékos, aki felépült és vissza kellett kerülnie…

Rossz érzés a kispadról nézni a mérkőzéseket, főleg úgy, hogy minden edzésen a száz százalékot adom. Persze a többiek is biztosan, de azt látom, hogy aki a posztomon van, az nem biztos, hogy megérdemli a lehetőséget.

Nem azt mondom, hogy sose, de például az elég ritka, hogy a félidőben lecserélnek, amikor nem is kaptunk gólt. Ha kaptunk volna rólam két gólt és úgy hoznak le, senki nem szól egy szót sem. 0-0-nál lecseréltek, utána nem is volt indoklás, de ezt már megszoktam, a mester nem szokta megindokolni a döntéseit. Elfogadtam ezt a helyzetet, még fél év van a szerződésemből, úgy néz ki, hogy lépni kell. Ilyenkor télen már meg lehet állapodni egy másik klubbal nyugodtan, előszerződést lehet kötni.

Balázs hozzátette, Újpesten különleges a helyzet, hiszen ott inkább az utolsó pillanatokban szoktak szólni, hogy számítanak-e egy játékosra. Példaként felhozta 2018 nyarát, amikor lejárt a szerződése, a felkészülés előtt három héttel szólt neki Nebojsa Vignjevic vezetőedző, hogy maradjon, számít rá.

– Sikeres éven voltunk túl, megnyertük a Magyar Kupát, a bajnokságban a 3. helyen végeztünk, EL-szereplést harcoltunk ki. Abban a sorozatban még nem játszottam, ezért az is cél volt nekem, valamint a többi ajánlat sem tetszett nekem, így maradtam plusz két évet, ami jövő nyáron fog lejárni. Ennek a két évnek az eleje jól indult, akkor még játszottam az EL-meccseken is, aztán a 2019-es téli felkészülés utáni fél szezonban talán csak 2-3 meccset játszottam végig,

a többin vagy cserepadon voltam, vagy a keretben sem, azok után, hogy a mester azt mondta, számít rám.

Nyáron már tudtam, hogy nem leszek kezdőjátékos, de szerződésem volt, nem is akartam és nem is nagyon lett volna lehetőségem váltani. Az volt a szerencsém, bár nem kívánok senkinek sem rosszat, hogy a posztomon lévő játékos megsérült az első bajnoki 30. percében, így a mostani félévben 11-szer léptem pályára, az utóbbi hetekben azonban várom, hogy újra lehetőséget kapjak.

Jelenleg úgy érzem, hogy tovább kell állnom innen.

A 29 éves játékos kifejtette, már az előző szezonnak a vége is úgy alakult, hogy nem jöttek sorozatban az eredmények, ő azonban ekkor sem jutottam szóhoz. Megérti, hogy ha nyer a csapat folyamatosan, akkor nem változtat az edző, de amikor sorozatban kikaptak és nincs változtatás, akkor elgondolkodott, hogy bármit csinálhat, úgy sem fog játszani.

– Az a probléma, hogy annyit sem kommunikálnak le, hogy “figyelj, nincs veled semmi baj, jól edzel, csak én így döntöttem”… Én nem szoktam ennek hangot adni, mindig magamban tartottam, de itt vagyok már 4,5 éve, most betelt a pohár. A menedzseremnek már mondtam, hogy nem érzem jól magam, próbáljon meg puhatolózni más csapatoknál, de egyelőre semmi konkrétumot nem tudok – folytatta Balázs, aki az eddigi bekapott gólok elemzésénél megjegyezte, hogy amikor ő hibázik, akkor azonnal kikerül a csapatból, ha azonban más hibázik, akkor bennmarad.

A jobbhátvéd azt is megemlítette, hogy szerinte sok játékostársát egyáltalán nem foglalkoztatja, hogy egyre kevesebb a néző az Újpest-meccseken, őt viszont kifejezetten zavarja.

– A legutóbbi mérkőzésen olyan csend volt, hogy az hihetetlen… Ha valaki beszélgetett volna a pálya közepén normál hangnemben, akkor azt lehetett volna hallani, míg mondjuk amikor a Ferencvárosnál játszottunk 19 ezer ember előtt, akkor egy játékos teljesen másképp áll hozzá a mérkőzéshez már a bemelegítésnél.

Amikor 19 ezer ember kiabál, még ha nem is nekünk szurkol, az teljesen más…

– nyilatkozta Balázs.