Miközben a legsúlyosabb büntetéseket az NB III-as Tatabánya kapta az MLSZ fegyelmi bizottságától csütörtökön, az Újpest görög védője, Georgios Koutroumpis is kemény szankcióval bűnhődik a Paks elleni kupaelődöntőn (3-0-ra nyertek a tolnaiak) kapott piros lapja miatt.

A keddi találkozó 73. percében a bekk megtaposta a földön fekvő Sajbánt a 16-os előtt, amiért először sárgát kapott, de Bogár Gergő játékvezető a felvételek megtekintése után piros kártyára cserélte a görög védő “jutalmát”. Miközben a bíró a VAR felvételeit tekintette meg, a játékosok egymásnak feszültek a pályán és Koutroumpis is ott volt a lökdösődők között.

A légiós néhány perccel korábban egyébként Ádám Martinnal is összeakaszkodott, amikor a csatár – az újpestiek szerint ugyancsak pirosat érően – megrúgta a földön Csongvait.

Koutroumpis így három következő Magyar Kupa-meccsén nem léphetne majd pályára, amennyiben a 31 éves görög futballista a következő idényben is az Újpest játékosa lesz majd – papíron ugyanis lejár a szerződése az idény végén a liláknál.

A jelenet: