Botka Endre (FTC)

A meccsről: – Kínkeserves meccs volt. Nem tudtuk úgy tartani a labdát, meg úgy támadásokat vezetni, ahogy azt elterveztük. Nehezebb volt, mint amire számítottunk. Az egyetlen előttünk adódó lehetőségből gólt tudtunk rúgni, és köszönettel tartozunk (Dibusz) Dénesnek, hiszen nagyon nagyokat védett ma. Szerencsénk is volt, mert volt kapufa is, meg egy-két melegebb szituáció, de az élet most visszaadta, amit valamikor elvesz.

A nehézségekről: – Nem tudtuk megjátszani a szélső támadóinkat, ott egyből labdát vesztettünk, a kontráink sem úgy sikerültek, nem tudtunk kijönni az állandó nyomásból. Rebrov azt kérte, hogy tartsuk meg a labdát, mert ha ez a nyomás megmarad, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kapunk gólt. Ennek szellemében próbáltunk változtatni, és kicsit támadóbb felfogásban kezdeni a második félidőt.

A Fradi taktikájáról: – Eleinte próbáltuk középen erőltetni a játékot, de amikor láttuk, hogy ez nem sikerül, akkor próbáltuk az Újpestet a széleken megbontani. Egy, vagy két beadásunk volt, az egyikből gól is lett. Én azt mondom, hogy inkább rossz játékkal nyerjük meg a meccset, mint hogy parádésan játszva veszítsünk.

Franck Boli (FTC)

A meccsről: – Nem volt könnyű mérkőzés, sőt nagyon nehéz volt. Nagyon örülök a csapat sikerének, és a szurkolóink örömének, na meg persze annak, hogy én szerezhettem a győztes gólt egy ilyen fontos meccsen. A tizenhatoson belül álltam, és vártam a labdát. Csatárként mindig készen kell állnom a gólszerzésre, ez most is így volt, sikerült bepöckölnöm.

A derbi hangulatáról: – Kemény küzdelem volt, így nem is gondoltam a CSZKA elleni csütörtöki EL-találkozóra. Az első derbimen léphettem pályára, de a többiek ugyanígy gondolkodtak, csak az Újpest-meccs járt a fejünkben. Imádtam az atmoszférát, őrületes szurkolóink vannak, sokan kilátogattak. Csak azt sajnáltam, hogy nem tudtuk nekik megmutatni, hogy képesek vagyunk a labdát megtartani.

Simon Krisztián (Újpest)

A meccsről: – Nem tudom, mi hiányzott. A lefújás után csak ültünk az öltözőben, mindenki tanácstalan volt. Nagyon sajnáljuk, nagyon fáj a vereség. A helyzeteink alapján győzelmet érdemeltünk volna, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A csapat kitette a szívét a pályára, jól is játszottuk, helyzetek is voltak, egyszerűen ma nem volt szerencsénk. Én is próbáltam a legjobbamat nyújtani, mindhárom lövésemnél kiütötte a labdát (Dibusz) Dini, ma nem jött össze semmi.

A szezonról: – Éreztük a szurkolók bizalmát, de nyilván azért kellenek a pontok, jó lett volna, ha ma is tudunk szerezni. Nagy erőt tudott volna adni ez a mérkőzés. Bízom benne, hogy hosszú távon, ha a szezont nézzük, ezt valahol vissza fogjuk kapni.

WERNIGG MÁRTON

Fradi-Újpest: A 10. vereségét szenvedte el Vignjevic a zöld-fehérek ellen – videó