Balmazújváros – Ferencváros 3-3

Horváth Ferenc (Balmazújváros): – A fair play szabályai ellen nagyon súlyosan vétettek csapatok. Azt is tudja mindenki, hogy ki. Egy olyan csapat bent tudott maradni több győzelemmel, amelyet háromszor megvertünk. Nem jó a bajnokság, rosszak a szabályok, háromszor játszunk egymással, ez marhaság! Nem korrektek a csapatok. Nem akarok többet mondani, mert biztos eltiltanának. Remélem, mindenki tiszta lelkiismerettel fekszik el, aki ezeket a döntéseket meghozta. Meg aki hagyta, hogy így legyen. Mi lenne, ha a Videoton a bajnoki címért játszana és a Fradi a Diósgyőr ellen lépne pályára, én meg felállítanám a Fradi ellen a csapatomat hat ifijátékossal. Akkor végig lennének sértve és olvashatnám az újságban, hogy én milyen szar ember vagyok! Most mindenki felteszi a kezét, holnapra meg senki nem fog emlékezni az egészre. Meg lehet nézni, hány ember életét szarták el! Biztos, hogy nem ezen a meccsen múlott, bent lehetett volna maradni máskor is, de jó lenne végre tiszta foci játszani Magyarországon! Tiszta lehet a lelkiismeretünk, de azt kitehetjük az ablakba. Holnapra mindenki elfelejti majd, hogy kik játszottak itt. Majd tapsolunk a Bajnokok Ligájában…. (m4sport.hu)

Thomas Doll (Ferencváros): – Nyilvánvalóan keserű szájízzel zártuk a szezont, de ellenfelünknek még rosszabb lehet, mivel kiestek. Az utolsó találkozónk nem volt éppen csodálatos, habár jól indítottunk, sokat birtokoltuk a labdát és két találatot is szereztünk. Aztán előjött az, ami már sokszor az idegenbeli összecsapásokon: sok-sok hiba, elcsúszott felállás, könnyen bekapott gólok. Ezen kell a legtöbbet változtatnunk a következő szezonra: sokkal harcosabban, fókuszáltan játszani idegenben. Harapnunk kell, mint otthon. Ez a meccs tükrözte az egész éves idegenbeli teljesítményünket. Bőlénél a legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyen. Ma is kiválóan játszott, jól mozgott, és nagyszerű gólt szerzett. Ma sokan megkapták a lehetőséget, éltek is a bizalommal, de van, amiben fejlődni kell. Természetesen Zoli pályára lépése is szép volt, de jobb lett volna, ha győzelemmel búcsúztattuk volna a szezont. (fradi.hu)

Diósgyőr – Videoton 2-1

Fernando (Diósgyőr): – Úgy gondolom, hogy ma játszott először úgy a csapat, ahogyan azt jövőre látni szeretném. Támadólag léptünk fel nyomást helyeztünk az ellenfélre, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Magasan védekeztünk, sokat voltunk az ellenfél térfelén. Igazi csapat vagyunk, a szakmai stáb nélkül én semmire sem mennék. Köszönöm az ő munkájukat is. A klub megérdemli, hogy élvonalbeli csapata legyen. (vidi.hu)

Marko Nikolics (Videoton): – Szerintem egy jó mérkőzést láthattunk ma. Büszke vagyok a csapatra. A teljesítménnyel lényegében elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. Sok helyzetet alakítottunk ki, a kapu előtt idegenben nem szabad ennyit hibázni. Védekezésben a hosszú labdákkal voltak gondjaink, de azt azért szeretném megjegyezni, hogy ez egy nagyon-nagyon fiatal védelem volt. Örülök annak, hogy öt fiatalunk is megkapta első perceit az NB I-ben. 1998-as, 1999-es, 2000-res, sőt, 2001-es fiatalokról van szó – Szabó Bálint talán az egész szezon legfiatalabb játékosa lett. Velünk edzenek a fiúk hétről-hétre, most bizonyíthattak a pályán is. Ahogy említettem, sok helyzetet kialakítottak, a befejezéseknél jól jött volna egy kis rutin, a párharcoknál pedig pár kiló, de ez majd a jön a korral, tapasztalattal. A múlt héten nagyjából már elmondtam, hogy hiszünk magunkban, nem csak focizgatni megyünk Európába. Ezt szerintem tavaly is lehetett látni, amikor a Bordeaux-on túljutva a rájátszásig jutottunk. Álmunk a jó európai szereplés, teszünk is majd érte! Mi nagyon szeretnénk nemzetközileg is sikeresek lenni. De szükségünk lenne némi segítségre is. Nézzünk körbe, gyakorlatilag mindenhol egy-két hete vége a bajnokságnak. Most június 2-a van, 20-án már edzőmeccsünk van, ez 18 nap, és közben persze már elkezdődik a felkészülés is. Gondolni kéne a labdarúgókra is! A másik témára rátérve: nehéz ezt így megmondani, ma ez volt a Videoton FC, sajnos nem sikerült nyerni. Azt szeretném elmondani, hogy többen már kisebb-nagyobb fájdalommal edzettek, játszottak az elmúlt hetekben, ma ez volt a legerősebb keret. Még egyszer mondom, alapvetően örültem a fiatalok teljesítményének. (vidi.hu)

Haladás-Mezőkövesd 1-0

Michal Hipp (Haladás): – Köszönöm a játékosoknak, nagyon sokat tettek azért, hogy most örülhessünk. Az utolsó edzésünkön még Williams is lesérült, öt helyen kellett változtatnunk a tervhez képest, így nem volt könnyű dolgunk, de mindenki maximálisan odatette magát. Nagyon jól szereplő, erős ellenfelünk volt a mai napon. Előre felhívtam a játékosok figyelmét, hogy ez a koncentrációról és a türelemről fog szólni, és a szünetben az öltözőben is elmondtam nekik mindezt, tudtam, hogy egy gól fog dönteni. A bennmaradásunk bebiztosítása azért húzódott idáig, mert a Puskás Akadémia legyőzése után már félig elhitték a játékosok, hogy nem eshetünk ki.

A vezetőedzőtől megkérdeztük, hogy változtatott-e a játékon, amikor a hajrában, 0-0-nál felharsant a füttyszó a hazai közönségtől, hogy győzelemre törjenek.

Az eredményeket hallottuk, én speciel a füttyszót nem is, mással voltam elfoglalva. Véletlenül sem akartam döntetlenre játszani, az utolsó percekben kockáztattunk, és bejött. A héten az edzésprogramot is átszerveztük, a korábbiakkal ellentétben az előző bajnokinkat nem elemeztük, hanem a mezőkövesdi 2-1-es vereséget néztük meg újra. Ezen kívül egy 10 perces motivációs videóval is készültünk a játékosoknak, amelyben a legszebb pillanataikat mutattuk meg nekik.

Tóth László (Mezőkövesd): – Teljesen más egy ilyen vereség után nyilatkozni, mint bármilyen más esetben. Érdekes, de most ennek is tudunk örülni, nincs bennünk csalódottság. A végén azért is kaphattuk a gólt, mert tudat alatt kiengedhettünk már kicsit, hiszen bár mi nem mondtuk meg az eredményeket a játékosoknak, biztos értesültek róla az ellenféltől vagy a szurkolóktól. A tabella nem hazudik, teljesen megérdemelte maradtunk benn. Ezzel évekre stabilizálhatjuk a helyünket az NB I-ben, kiesés esetén nagyon nehéz szezonok elé néztünk volna. Nem szerencsével maradtunk bent, hanem a teljesítményünknek köszönhetően.

A mezőkövesdi tréner a csakfoci.hu kérdésére elmondta, jó eséllyel így a stáb is folytathatja a munkát, de láttunk már karón varjút.

A maradásunk 100 % és egyben nem biztos. Kuttor Attilának van élő szerződése, a szakmai stáb többi tagja amolyan próbaidőszakon volt, de jól teljesítettek. A maradásunkra nyilván több esélyt látok, mint hogy nem folytathatjuk, de ez elsősorban nem rajtunk múlik. Van olyan edző, aki Bajnokok Ligája győzelem után nem maradt, de mi szeretnénk folytatni a munkát.

Honvéd-Vasas 3-1

Supka Attila (Honvéd): – Úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna, tudtuk, hol lehet megverni a Vasast. Sok helyzetünk volt, megvoltak a gólszerzési lehetőségük, de nem koncentráltunk eléggé, pedig már ott eldönthettük volna a meccset. A második félidőben már értékesítettünk hármat a kialakított helyzetekből. A maximum a harmadik hely lett volna, ennél több nem lett volna ebben a szezonban. Szerettünk volna harmadik helyen zárni, de ezt korábban rontottuk el, sok pontot hullajtottunk el, ezek a pontok hiányoztak, de a negyedik hely így is összejött. Sok problémánk volt egész tavasszal, fiatalokat hoztunk fel az U19-ből. Elég nehéz időszak elé nézünk, több olyan futballista is elmegy, aki eddig meghatározó volt a számunkra. Nehéz és rövid lesz a felkészülési időszak. Olyan játékosokat próbálunk hozni, akiket be tudunk illeszteni a csapatunkba, akik a segítségünkre lehetnek. Ketten biztosan elmennek – King és Bobál -, többeket hívnak máshova, például Eppelnek lehetnek lehetőségei, meglátjuk, közülük kiket tudunk itt tartani.

Michael Oenning (Vasas): – Mindent megpróbáltunk, tisztában voltunk a helyzetünkkel. Tudtuk, ha hátrányba kerülünk a Honvéd ellen, nagyon nehéz lesz, ez be is igazolódott. Nem tudok nagy szemrehányást tenni a csapatnak. Látható volt, hogy nem akar összejönni semmi. Kiestünk, ezt el kell fogadni, mindent meg kell tenni, hogy visszajussunk. Hamarosan leülünk a vezetőkkel tárgyalni. (vasasfc.hu)

Puskás Akadémia-Paks 1-0

Pintér Attila (Puskás Akadémia): – Tudtam, hogy ilyen mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat szerette volna megszerezni a három pontot. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, több lehetőségünk is volt, és olyan kontratámadásokat vezettünk, ami sárga lapokat ért. Egy gól elég volt ma a győzelemhez. (m4sport.hu)

Csertői Aurél (Paks): – Az első félidőben jól játszottunk, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött az ellenfél sorsdöntő ziccere, és ők kihasználják. Egy buta szabálytalanságnak köszönhetően kevesen lettünk, és onnan kezdve értékelhetetlenné vált a dolog. Egyébként sem egyszerű a Puskás ellen focizni, hiszen nagyon jó játékosai vannak, pláne emberhátrányban. De nem erre fogom a vereségünk. Ezt a meccset is, és az előzőeket is gólokkal kellett volna nyernünk. Nem így történt. A kapuig eljutunk, helyzeteink is vannak, de valamiért nem értékesítjük őket. Elégedetlen vagyok! (paksifc.hu)

Újpest-Debrecen 2-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Szeretek a Loki ellen meccselni, mert mindig szép mérkőzést játszik a két csapat. Rendkívül nehéz találkozó előtt voltunk, hiányzó mindkét oldalon akadt. Jobban játszottunk, több helyzetünk is volt a mérkőzésen. Az első félidőben a Lokinak megvolt a gólszerzés lehetősége. Ha ezt belövi, másként alakul a mérkőzés. A második félidőben két gólt lőttünk, megvolt az esély a harmadik találatra is, de a Debrecen szépített. (haon.hu)

Herczeg András (Debrecen): – Gratulálok az Újpestnek, szép évet zárnak. A mai meccsen nagy akarattal és elszántsággal játszott a csapat. Az első félidőben nem volt meg a bátorság és vállalkozó kedv. A második játékrészben már bátrabban játszottunk. (haon.hu)

Megvannak az NB I kiesői, Lanzafame a gólkirály – az utolsó forduló eredményei