Balmazújváros – Ferencváros 3-3 (Batarelo 19., Arabuli 28., Tamás L. 70., ill. Tamás L. 15. – öngól, Bőle 17., Uzoma 44. – öngól)

Tíz perc alatt komolyabb helyzet nélkül zajlott a találkozó. A 10. percben Nagy Dominik ütközött Tamás László vállával, a középpályást percekig ápolták, majd hordágyon, nyakmerevítőben kellett levinni a pályáról. A 14. percben megszerezte a vezetést a Fradi, egy kapu előtti kavarodás után Leandro tüzelt Horváth kapujába. Két perccel később Bőle cselezte be magát a tizenhatoson belülre, és a kapuba bombázott. A középkezdés után nem sokkal Holczer védte a balmazújvárosi szabadrúgást, azonban a kipattanót Batarelo fejjel a kapuba továbbította. A 28. percben Andric cselezgetett, majd középre gurított és Arabuli közelről bepofozta a hálóba a labdát. Az első játékrész vége előtt Varga beadása után Uzoma szerencsétlen mozdulattal – a térdével – a saját kapujába továbbította a labdát, amivel a Ferencváros átvette a vezetést.

A második játékrészben jobbára balmazújvárosi lehetőségek adódtak, de a zöld-fehérek jól állták a sarat. Egészen a 70. percig, amikor is egyenlítettek a hazaiak, Tamás László fejesével 3-3-ra módosította az állást. A folytatásban a balmazújvárosiak mindent megtettek az újabb gól megszerzésének érdekében. A 96. percben ugyan betaláltak a hazaiak, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette Rudolf találatát, és így maradt a gólgazdag 3-3-as végeredmény, és ezzel az újonc – a Diósgyőr győzelmének köszönhetően – kiesett az első osztályból.

NB I: A 95. percben kellett a bírónak komoly döntést hoznia, íme a jelenet – videó

A Fradi első gólja a Balmaz ellen

A Fradi első gólja a Balmaz ellen.

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

A Fradi második gólja a Balmaz ellen

A Fradi második gólja a Balmaz ellen.

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

A Balmazújváros első gólja a Fradi ellen

A Balmazújváros első gólja a Fardi elleni összecsapáson.

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Arabuli egyenlítő gólja a Fradi ellen

❗Óriási meccs van Balmazújvárosban❗Kétgólos hátrányból hozta vissza a bennmaradás reményét Horváth Ferenc legénysége❗Kövesd élőben ezt az izgalmas mérkőzést: http://bit.ly/2ss2WdG

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Uzoma öngólja a Fradi elleni meccsen

A második balmazújvárosi öngól❗😮Nem könnyítik meg saját dolgukat a Balmaz játékosai, az biztos.Uzoma combbal háríthatatlanul tette a labdát saját kapujába…Nézd az utolsó forduló mérkőzéseit élőben itt: http://bit.ly/2ss2WdG

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

A Balmazújváros egyenlítő gólja a Fradi ellen

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Diósgyőr – Videoton 2-1 (Brkovic 66., Makrai 87., ill. Scepovic 67.)

A Diósgyőr lépett fel kezdeményezőbben, hiszen sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 8. percben Ugrai tekert a kapu fölé, majd egy perccel később ismételni tudott a csatár, de próbálkozása célt tévesztett. Az első félidő felénél sorjáztak a hazaiak előtt a lehetőségek, de mind kihasználatlanul maradt. A 31. percben Hasani bombázott a bal oldali kapufa mellé, majd 42. percben Lipták 25 méterről éppenhogy fölé lőtt.

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben két gólt is láthatott a diósgyőri publikum. Előbb a 67. percben Dusan Brkovic fejesével megszerezte a vezetést a Diósgyőr, majd tíz perccel később Stefan Scepovic kapott egy remek indítást, aki a kapujából kint álló Ivan Rados felett átemelte a labdát. A hátralévő fél órában a hazaiak támadtak. A 88. percben Eperjesi Gábor íveléséből Makrai Gábor lőtte ki a hosszút, amivel vezetéshez juttatta csapatát, és ezzel a találattal – a Balmazújváros döntetlenjének köszönhetően – bentmaradtak az élvonalban.

Birkovic tartotta életben a DVTK reményeit

Birkovic tartotta életben a DVTK reményeit.

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Ezzel a góllal menekült meg a DVTK

Íme a gól, amivel megmenekült a DVTK!Makrai Gábor tanári találata felrobbantotta a diósgyőri arénát!

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Honvéd – Vasas 3-1 (Eppel 54., Lanzafame 60., Holender 77., ill. Gaál 87.)

Aktívabban kezdett valamelyest az Európa Liga indulásra pályázó Honvéd, amelyben a 14. percben Eppel szerezhetett volna vezetést, de Ristevski szorításában az üres kapu fölé fejelt. A folytatásban volt pár ígéretes kontrája a Vasasnak, de a hazai csapat volt a veszélyesebb. Lanzafame lőtt egy nagy kapufát, míg Eppel nagy helyzetben mellé lőtt, így 0-0-al fordultak a csapatok.

Nem sokáig maradt így az állás: az 54. percben Lanzafame beadását Eppel vágta a hálóba 4 méterről egy labdaátvétel után (1-0), így a piros-kékeknek kockáztatniuk kellett. Pavlov előtt adódtak is lehetőségek, de igazi ziccer egyik jelenetnél sem alakult ki. A túloldalon viszont Lanzafame 17 méterről a jobb felsőbe helyezett egy szabadrúgást (2-0).

Bő negyedórával később Holender lőtt a léc alá, erre még Gaál válaszolt a hajrában: 3-1 lett a vége – Michael Oenning csapata így kiesett, míg a kispestiek 4. helyezettként indulhatnak az Európa Ligában.

Davide Lanzafame szabadrúgásból szerezett gólja

Lanzafame a gólkirály⁉️⚽Davide Lanzafame mesterien csavart a Vasas kapujába, ezzel megszerezte szezonbeli 18. gólját, mellyel ő ünnepelhet gólkirályi címet❗😮👏

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Újpest – DVSC 2-1 (Novothny 54., Obinna 63., ill. Takács T. 70.)

Jobban kezdett az Újpest, Szűcs, majd Litauszki alakított ki lehetőséget, a 16. percben pedig Novothny maradt le centikkel a kapu előtt Szűcs lövéséről / passzáról. Ezután, a félidő hajrájáig kiegyenlített csata folyt a pályán, kisebb újpesti lehetőségekkel, hogy aztán Zsótér kétszer is közel járjon a gólhoz a szünet előtt, előbb közeli, majd távoli kísérletével.

A fordulás után már a gólok is jöttek: az 54. percben Burekovic bal oldali beadása után Novothny fejelt 4 méterről a kapuba, védőjét és a kapust is megelőzve (1-0). A 63. percben már kétgólos volt a hazaiak előnye: Obinna remekül húzott be balról, majd 19 méterről kilőtte a jobb alsót (2-0).  Nem sokkal később, kissé váratlanul szépített a DVSC: a 70. percben Ferenczi beadása után Takács Tamás fejelt a bal sarokba (2-1).

Ez maradt végül a végeredmény, így az Újpest lett a bronzérmes, bezsebelve (kilenc év után) a 3. helyet is a kupagyőzelem mellé. A DVSC pedig lecsúszott  az EL-indulást jelentő 4. helyről a Honvéd sikere miatt.

Novothny fejesgólja a DVSC ellen

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Obinna gólja a DVSC ellen

Obinna gólja a DVSC ellen.

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

A Debrecen gólja az Újpest ellen

Közzétette: M4Sport – 2018. június 2.

Haladás – Mezőkövesd 1-0 (Kiss T. 90.)

A hazaiak kezdtek aktívabban, az első ígéretes indítás viszont a mezőkövesdi Bognár István nevéhez fűződött a kiesés elkerülése szempontjából mindkét együttes számára fontos bajnokin. Az első igazi lehetőség a Haladás előtt adódott: Jagodics fejelt középre, ott pedig a bevetődő hazai játékosok között Drazic bólintott saját kapujának felső lécére, de kipattant a labda. A borsodiaknak is megvolt a lehetőségük a vezetés megszerzésére a 37. percben: Király, Wils és Kolcák nem értette meg egymást, Vadnai azonban éles szögből keresztbe lőtte el a labdát a kapu előtt. A szünet előtt még villant három sárga lap, de reálisnak mondható döntetlennek vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünet után a többi eredmény alakulását látva úgy nézett ki, mindkét csapatnak megfelelő lehet a 0-0-s döntetlen, s bár felváltva támadtak a csapatok, kockázatot egyik együttes sem vállalt. Az utolsó percekben a hazai szurkolók füttyszóval próbálták rábírni csapatukat, hogy menjenek előre, aminek meglett az eredménye. A 90. percben a 17 éves cserecsatár, Kiss Tamás lépett ki és lőtt a hálóba, megnyerve a meccset a Szombathelynek. Mindkét együttes bennmaradt az NB I-ben.

Puskás Akadémia – Paks 1-0 (Radó 71.)

A majdnem tétnélküli találkozón (a Paksnak azért volt esélye az akár nemzetközi kupaindulást jelentő 4. helyre) a tolnaiak akár már az első játékrészben eldönthették volna a csatát, de a legnagyobb helyzeteik is kimaradtak, illetve többször is nagyot védett Hegedűs. 0-3 helyett így 0-0 volt a félidei állás, a fordulás után pedig fordulat jött: a 62. percben Zachán kapta meg a második figyelmeztetését, illetve piros lapját, tíz emberre fogyatkoztak a vendégek.

A Puskás Akadémia a 71. percben ki is használta emberelőnyét: Radó egy remek labdaátvétel után lőtt a kapu jobb oldalába 11 méterről (1-0). Ez a találat el is döntötte a második félidőben nem túl jó színvonalú találkozót.

Az NB I végeredménye: