Kaposvár – DVSC 4-1

Disztl László (Kaposvár): – Örülünk, hogy sikerült győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat az év utolsó hazai mérkőzésén. Nem csak eredményesen, jól játszott a csapat. Felszabadultan, nagy lelkesedéssel futballoztak a srácok, így gólokban és játékban is az ellenfél fölé tudtunk nőni. A mérkőzés elején sikerült egy biztos védekezést kialakítani, mindig ez a győzelem alapja, s szerencsére az egyéni hibák is elkerültek minket. Sok nagyon jó egyéni teljesítmény akadt, jó összjátékokat és szép gólokat láthattak a nézők. (rakoczifc.hu)

Herczeg András (DVSC): – Támadólag léptünk fel a mérkőzésen, de az elején hibáztunk egy szöglet után, hiszen a kifejelt labdánál előbb kellett volna kijönni. A második bekapott gólunk nagyon balszerencsés volt. Az első félidőben nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani, de a másodikban igen, ezeket nem jó százalékban értékesítettük. A második játékrész elején hamar gólt kaptunk, bár utána rögtön tudtunk szépíteni. Bosszantó, hogy nagyon könnyen játszottak át minket az utolsó két gólnál. (rakoczifc.hu)

Kisvárda – MOL Fehérvár FC 0-2

Dajka László (Kisvárda): – A 0-2 ellenére egészen jól futballoztunk, jól kezdtük a mérkőzést, a közönség lüktető találkozót láthatott. Az első félidő végén az öngól nagyon megfogta a csapatot, úgyhogy próbáltunk egy kis lelket önteni a srácokba. Változtattunk is a csapaton, de egy figyelmetlenség után megszerezte a második gólt a Fehérvár, attól a pillanattól kezdve ellenfelünk megnyugodott. A végjátékunkba nagyon sok hiba csúszott. Ezt a játékot gólra játsszák, ha nem rúgunk gólokat, nem tudunk nyerni. (kisvardafc.hu)

Joan Carrillo (Fehérvár): – Ma a győzelem volt a legfontosabb, mert a játékosok önbizalma, valamint a szurkolóink miatt mindenképpen győzelemmel szerettük volna zárni az évet! Természetesen támadásban még mindig szeretnék többet látni a csapattól, vállalhatnánk több kockázatot, de egy erős Kisvárda ellen így is nagyon értékes három pontot szereztünk. A szünet után pedig kezdődik a munka, az edzőtáborban már több időnk lesz a taktikai dolgokra. Ha a játékosok magabiztosan játszanak majd, és az előbb említett edzésmunkát is beletesszük a felkészülés során, akkor hiszek abban, hogy javul a játék képe is, mert minden nap látom, hogy milyen jó alapképességű játékosok vannak nálunk. Nem utolsósorban pedig szeretnék mindenkinek boldog karácsonyt és boldog új évet kívánni! (molfehervarfc.hu)

Paks – Mezőkövesd 1-0

Osztermájer Gábor (Paks): – Egy rendkívül jó csapat ellen sikerült három ponttal gazdagodnunk itthoni környezetben. Az első félidő derekán Simont muszáj volt lehozni, hiszen ő maga jelezte sérülését, a pályára lépő Papp viszont nagyot futballozott, a legjobbja lett a csapatnak. Nagyon boldoggá tesz minket, hogy így fejeztük be az évet, és ez nemcsak ennek a mérkőzésnek szól, hanem a múlt hetinek is. Nem kaptunk gólt a második és a harmadik helyezett csapattól, ami mindenféleképpen nagy pozitívum. Két ilyen bajnoki mérkőzést követően és egy kupa-továbbjutás után talán túl vagyunk a nehéz szérián. Mondhatjuk, hogy sikeres volt az év befejezése, de ne felejtsük el, játékban a tavasszal még mindig többet kell mutatnunk, mert több van ebben a gárdában. Végezetül mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok. (paksifc.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Az öltözőben is elmondtam a srácoknak, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, mert jó futballt mutattunk be. Úgy látszik, hogy az év végére pont az a kicsi hiányzott, ami a győzelmet jelentheti egy ilyen találkozón. Azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben Fortuna is mellénk álljon. (mezokovesdzsory.hu)

NB I: Újabb dobogóst vert meg a Paks, 77 nap után megtört a kaposvári átok, javított a Vidi – eredmények, videók

Puskás Akadémia – ZTE FC 0-1

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): – A kiállítást jogtalannak tartom, lehet, hogy még sárgát sem ért az eset, és ez sajnos befolyásolta a mérkőzést. Példásan küzdöttek a játékosaim, az első félidőben nem látszódott, hogy eggyel kevesebben vagyunk a pályán. Ez dicséretes, az viszont kár, hogy túlbonyolítottuk az ellentámadásokat. A második félidőben sajnálom Sós Bence helyzetét, ahol kevésen múlt az egyenlítés, a kapott gólunk pedig egy igen „könnyű gól” volt. A csapatnak köszönöm a hozzáállást, de bánt, hogy ez nem párosult eredménnyel.

dr. Dobos Barna (ZTE): – Jól kezdtük a mérkőzést, a támadózónában kialakítottunk veszélyes helyzeteket, valamint már a védőzónából is próbáltunk támadni, egy ilyen után kerültünk emberelőnybe. Okosan és taktikusan játszottunk, ennek köszönhetően nyertünk. Természetesen szerettük volna egy második góllal lezárni a meccset, de a Puskás Akadémia játékrendszert váltott, kockáztatott, így az elsődleges cél az volt, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset. Mi is kétszer váltottunk rendszert, először a középpálya erősítése céljából, a végén pedig még egy védőt becseréltem annak érdekében, hogy még biztosabb legyen a védelmünk.

Budapest Honvéd – Újpest 0-0

Giuseppe Sannino (Honvéd): – Más mérkőzésre számítottunk, de az az alapelv életbe lépett, hogy ha nem tudsz nyerni, legalább ne veszíts. Emlékeztetnék mindenkit, hogy a kisvárdai vereségünket egy hosszú sikersorozat előzte meg, ami a nehéz szezonkezdet után különösen értékes volt. Most pihenőre vonulunk, feltöltjük az akkumulátorainkat, aztán januárban át fogjuk beszélni, hogy mit érdemes hasznosítanunk a ma látottakból. Az első harminc percben már éreztem, hogy nem vagyunk olyan ügyesek, mint szoktunk, lehetőséget adtunk az ellenfélnek a kibontakozásra, átengedtük nekik a kezdeményezést. Június 10-e óta játszunk különféle sorozatokban, ennyi mérkőzés után belefér egy ilyen eredmény.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a játékosoknak a pályán nyújtott teljesítményükért. Az első perctől, úgy érzem, ellenőrzésünk alatt tartottuk a találkozót, mi voltunk az a csapat, amelyik nyomott, erőltette a támadójátékot. Az az egy jó lövés hiányzott, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. Megvoltak a lehetőségeink, de ezeket nem sikerült gólra váltanunk. Azt kaptuk a Honvédtól, amit vártunk: egy nagyon erős, védekezésben határozott csapatot, akik kontrákból próbálnak betalálni. Mindkét csapat megérdemelte az egy pontot, de az Újpest járt közelebb ahhoz, hogy hazavigye a hármat. Gratulálok az ellenfélnek is, jól játszottak, a legjobbakat kívánom nekik. Az edzőjüktől a végén megkérdeztem, hogy miért állították ki, ő jelezte, hogy túl sokat tartózkodott a játéktéren. Ami engem érzékenyebben érintett, utána azt mondta, hogy én is a technikai zónán kívül álltam, holott 20 centinél jobban sosem lógtam ki. Sannino egy nagyon temperamentumos edző, ebben hasonlít rám, éppen ezért megértem a helyzetét, nem is alakult ki szóváltás közöttünk, megbeszéltük ezt a nézeteltérést.

NB I: A Honvéd januárra elveszítette az edzőjét; döntetlen az Újpest elleni rangadón – tabella