Paks – Mezőkövesd 1-0 (Windecker 11.)

I. félidő

Az előző fordulóban a MOL Fehérvár FC otthonában bravúros győzelmet arató Paks ezúttal is egy dobogós együttes, a Mezőkövesd ellen mérette meg magát.

A tolnai csapat jól kezdte a találkozót, a 11. percben máris vezetést szerzett, miután kihasznált egy védelmi hibát: egy bal oldali beadás után Bertus rosszul ért a labdába, ami így a kapu felé pattant, majd Silye és Szappanos nem értették meg egymást, a védő elesett a kapusban, így Windeckernek az üres kapuba kellett csak gurítania, 1-0.

Windecker József gólja a Mezőkövesd ellen

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület védőit pedig elkaphatta az ünnepi hangulat a PAKSI FC otthonában. Ilyen szép ajándékkal lepték meg Windecker Józsefet. "Köszi" – mondhatta nekik hálásan a paksi középpályás.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 14., szombat


A folytatásban is aktív maradt a Paks, öt perccel később Könyves a tizenhatoson belül kínálta meg Szappanost, de a bal alsóba tartó lövést szögletre ütötte a kövesdi kapus, ezt követően pedig Nesterov akarta hazaadni a labdát a bal oldalon, ám luftot rúgott, így Könyves lecsapott a játékszerre, ám nyolc méterről, kissé kisodródott helyzetben végül fölé lőtt.

A mezőkövesdiek is próbálkoztak azért, Rácz előbb Pekár lövését ütötte szögletre, majd Zivzivadze próbálkozásánál védett hatalmasat – az első félidőben így nem esett újabb gól.

II. félidő

Eseménydúsan folytatódott a második játékrész, a 49. percben két nagy védést is bemutatott Szappanos Kecskés éles szabadrúgásánál és Böde közeli lövésénél, míg a túloldalon nem sokkal később Bertus bal oldali beadása után Nagy Dániel bújt ki középen két paksi védő közül és 11 méterről, óriási ziccerben a jobb sarok mellé lőtt.

A folytatásban ugyan kisebb mezőnyfölényben játszott a Mezőkövesd, de a paksi védelem remekül állt a lábán, amikor pedig helyzetbe kerültek a vendégek, akkor elsősorban Zivzivadze rendre rossz megoldásokat választott. A 82. percben majdnem kétgólosra nőtt a hazaiak előnye, Osváth a jobb oldalról letette lövésre a labdát az érkező Bödének, aki 17 méterről kevéssel csavart a jobb felső fölé.

Újabb gól azonban már nem esett, így a Paks a Vidi után a Mezőkövesdet is legyőzte.

Kisvárda – MOL Fehérvár FC 0-2 (Rubus 42. – öngól, Pátkai 47.)

I. félidő

Két helyen is változtatott az Újpest ellen 1-0-ra elvesztett mérkőzés kezdőjéhez képest Dajka László: Sassá és Hugo Seco helyére Hej és Kovácsréti került be, míg a Felipét helyettesítő Zöldesi megragadt a Kisvárda gólvonalán. Joan Carrillo a Paks ellen leszereplő Vidi kezdőjébe csak egy helyen nyúlt bele: Nikolovot Rus váltotta. Rögtön a mérkőzés elején meglephette volna a Várda ellenfelét, ám Cukalasz gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette a 2. percben.

Az első félidő első felében mindkét csapat intenzív játékot mutatott, vendég részről Futács és Petrjak is ziccerben törhetett a kapura, ám egyikük sem tudott Zöldesi mellett betalálni, míg a hazaiaknál Grozav lőhetett volna kétszer számára előnyös szögből, ha át tudja venni Hej, illetve Protic labdáját. A félidő vége felé a játék lelassult, mégis ekkor született gól: Stopira beadása után a berobbanó Futáccsal érkező Rubus talált saját kapujába a 42. percben (0-1).

Kisvárda – MOL Fehérvár 0-1

Az első félidő hajrájában Stopira beadására Futács érkezett, de a kisvárdai Rubus Tamás megelőzte, azonban szerencsétlenül ért a labdába. Öngóllal szerezte meg a vezetést a Vidi.⚽️Élő közvetítés: http://bit.ly/35nUAVV

Közzétette: M4Sport – 2019. december 14., szombat

II. félidő

A szünetben kettőt cserélt Dajka László: Kovácsréti és Gosztonyi helyére érkezett Tischler és Hugo Seco. A cserék nem igazán tudtak hatást gyakorolni a játék képére, hiszen a 47. percben az alapvonalig felfutó Kovács beadása után az üresen maradt Pátkai fejelt közvetlen közelről a kapuba (0-2).

Kisvárda – MOL Fehérvár 0-2

Az első félidőt góllal zárta, a másodikat góllal kezdte a Vidi a Kisvárda otthonában. Kovács István beadásából Pátkai Máté volt eredményes.⚽️⚽️Élő közvetítés: http://bit.ly/35nUAVV

Közzétette: M4Sport – 2019. december 14., szombat


A mérkőzés hátralévő részében a kétgólos hátrányban lévő hazaiak hajtottak jobban, a Fehérvár inkább pontrúgások után tudott veszélyeztetni, de a Kisvárda végül csak két kaput eltaláló lövésig jutott, míg a vendégek több nagy helyzet kihagyása után, de 3 ponttal vonulhattak le a pályáról.

A Vidi győzelmével ellépett üldözőitől, és 1 pontra megközelítette a két meccsel kevesebbet játszó listavezető Ferencvárost.

Kaposvár – DVSC 4-1 (Balázs 10., Szatmári 45. – öngól, Nagy R. 50., Tömösvári 91., ill. Adeniji 51.)

I. félidő

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a december elején elhunyt korábbi kaposvári labdarúgó, Duschák István, és a hét elején, tragikus körülmények között fiatalon elhunyt korábbi DVSC-játékos, Molnár Tamás tiszteletére.

Az első félidő óriási harcot hozott. A Kaposvár viszonylag korán, a találkozó 10. percében szerezte meg a vezetést – Haris fejelt össze Szatmárival, rövid felszabadítás után Balázs érkezett a visszaemelt labdára és a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).

A Kaposvár vezető gólja a DVSC ellen

A Rákóczi megkezdte a menekülést sorozatban kilencedik bajnoki veresége elől: Balázs Zsolt használta ki a debreceni védelem instabilitását, a játékvezető lest és szabálytalanságot sem látott.Élő közvetítés: http://bit.ly/35nUAVV

Közzétette: M4Sport – 2019. december 14., szombat


A debreceniek távoli lövésekkel próbálkoztak, ezek azonban rendre pontatlanok voltak. A Kaposvár a 17. percben majdnem megduplázta az előnyét, Ádám indítása után Csiki 14 méterről, éles szögből lőtt, a próbálkozása alig kerülte el Kosicky kapuját. A hajdúságiak mindent megtettek az egyenlítésért, a legközelebb Haris járt ehhez, a fiatal középpályás Bódi passza után az oldalhálót találta el.

Három perc múlva ismét a vendégek kerültek helyzetbe, Varga tekerése ment el a bal alsó mellett. A félidő lefújása előtt nem sokkal azonban megduplázta előnyét a Kaposvár – Csiki húzott el a bal szélen, egy csel után a második hullámban érkező Nagyhoz passzolt, lefordult a védőjéről és hét méterről kilőtte a hosszút úgy, hogy a menteni igyekvő Szatmárin megpattanva a jobb alsóban kötött ki a labda, 2-0.

II. félidő

A szünetben Herczeg András, a DVSC mestere cserélt először. Az öltözőben maradt Trujic, helyére Adeniji állt be. Az 50. percben Csiki nagyon elemében volt, csinált egy leheletfinom cselt, és a tizenhatos oldalán a középen érkező Nagynak továbbított, aki hat méterről kíméletlenül a rövidbe vágta a labdát (3-0). Egy perc múlva szépített a Loki – Adeniji vette át a labdát a tizenhatos előterében és látványos mozdulattal 15 méterről védhetetlenül jobb felsőbe bombázott (3-1).

A Kaposvár harmadik gólja a DVSC ellen

Könnyen lehet, hogy a forduló gólját hozta össze Csiki Norbert és Nagy Richárd, a DVSC védelme maximum szemmel verte a két kaposvári támadót.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 14., szombat


A DVSC számára némi reményt adott a szépítő gól, becsülettel ment előre a vendég csapat, lehetőséget dolgozott ki. A hajrában kétszer is módosulhatott volna az eredmény, előbb Tőzsér ígéretes helyzetben Pogacsics kapu mellett elhelyezkedő kulacsát találta el, nem sokkal később egy remek indítás után Garba vezette a labdát jó 30 méteren keresztül, ám a lövését a kaposvári kapus lábbal védett.

A csereként beálló Tömösvári a 91. percben a feltette a pontot az i-re: Ádám továbbítása után 14 méterről kilőtte a bal alsót, így az 1 169 néző előtt játszó Kaposvár 77 nap után ismét nyerni tudott a magyar élvonalban.

Puskás Akadémia – ZTE FC 0-1 (Bobál G. 57.)

I. félidő

Az NB I idei utolsó fordulójában a 4. helyen álló Puskás Akadémia a kiesőhelyen álló ZTE FC-t fogadta. A 8. percben Szolnoki beadása után Van Nieff kapta volna a labdát, de jó helyzetben nem tudta átvenni azt, válaszul a másik oldalon Stieber kapta Radótól a labdát a jobb oldalon, lövését Hegedüs ütötte szögletre. A 14. percben megfogyatkoztak a hazaiak: Hadzsiev buktatta a kilépő Ikobát a bal oldalon, a játékvezető pedig némi meglepetésre azonnali piros lappal kiállította a PAFC játékosát.

A 20. minutumban Radó vette le a labdát az ellenfél ötösén, majd az égbe lőtt. A 28. percben Radics jobb oldali beadása után Gyurcsó fejelt kevéssel a zalai kapu fölé, majd a játékrész utolsó lehetőségeként Stieber jobb oldali beadása után Bobál Gergely fejelt kevéssel fölé.

II. félidő

A szünet után Radó hibázott ziccert, majd Stieber lövését ütötte ki Hegedüs, míg a másik oldalon Gyurcsó beadása után Knezevic fejelt nagy helyzetben mellé. Az 57. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Stieber ívelése után Radó fejelte vissza a labdát, Bobál Gergely pedig 5 méterről a hálóba lőtt (0-1). Cserék és sárga lapok következtek, majd a 76. percben Gyurcsó beadása után a csereként beállt Sós fejelt, Demjén nagyot védett a bal alsónál.

A hajrában ismét Gyurcsó tálalt Sós elé, ám a hazai szélső nagyon rosszul találta el a labdát ziccerben, majd Vanecek fejesét védte Demjén. Hiába próbálkozott a Puskás, nem tudott gólt lőni, így a ZTE elvitte a három pontot.

Bobál Gergely gólja a Puskás Akadémia ellen

Kihasználta az emberelőnyt a ZTE a Puskás Akadémia otthonában. Gyönyörű támadás végén Bobál Gergely góljával szerezte meg a vezetést, amelyet meg is tartott a mérkőzés végéig. Az újonc a győzelem ellenére kieső helyen várja a tavaszt.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 14., szombat

A Fradival szóba hozott légiós: “Jól érzem magam, de nem tudhatom, hogy…” – 2-3 évig Magyarországon maradna