18:00: DVSC – MOL Fehérvár FC

Vitelki Zoltán (DVSC): – Egy nagyon erősen támadó Fehérvár találkozik szerdán egy nagyon erősen támadó DVSC-vel. Igaz lesznek hiányzóink, de a keretünk van olyan erős, hogy akik szerepet kapnak, pótolni tudják őket, és biztosan meg akarják mutatni, hogy van helyük a csapatban. Bízom benne, hogy a leütőképesebb tizenegyet tudjuk a pályára küldeni a Székesfehérvár ellen. Emellett fontos, hogy hazai pályán rá tudjuk erőltetni akaratunkat ellenfelünkre. Jó csapatról van szó, amely minden pozícióban nagyon komoly minőséget képvisel. Viszont ahogy látom a játékosaimat, felszabadultak és jó mentalitásúak. Egy ilyen meccs és egy ilyen komoly ellenfél biztosan feldobja őket. (dvsc.hu)

Joan Carrillo (Vidi): – Sűrű a program ebben az időszakban, ilyenkor nagy szerepe van a regenerációnak, fontos, hogy kézben tartsuk a dolgokat – úgy gondolom, hogy ebből a szempontból jó munkát végeztünk az elmúlt napokban. Megnézve a DVSC tavalyi mérkőzéseit, valamint az idei meccseket, úgy látom, hogy a szemlélet, az alapkoncepció nem változott a klubnál. Igyekeznek nyomást helyezni az ellenfélre, alapvetően a támadófocit preferálják, az eddigi két bajnokin ez pedig jó eredményekkel párosult. Egy veszélyes csapat az ellenfelünk, aki az Újpest ellen megmutatta azt is, hogy egészen rövid, akár öt perces kihagyást is képesek gólokkal büntetni. Nekünk így végig koncentrálnunk kell és kiegyensúlyozottan kell játszanunk. Emellett természetesen ismét látni szeretném a csapaton azt, hogy az első perctől az utolsóig mindenki mindent megtesz azért, hogy újabb három ponttal térhessünk haza! (dvsc.hu)

18:00: Kaposvár – Paksi FC

Waltner Róbert (Kaposvár): – Hiába nehéz a helyzetünk, nem fogjuk feladni, mindent megteszünk a bent maradásért. Tudjuk, hogy ez egy hatpontos mérkőzés lesz, de első sorban ez is egy bajnoki meccs. Mindig csak a következő összecsapásra koncentrálunk és arra gondolunk, hogy le kell győznünk a következő ellenfelet, mindegy, hogy hányadik helyen állnak, vagy mennyi a pontkülönbség. (rakoczifc.hu)

Hahn János (A Paksi FC támadója): – Szombaton erőtől duzzadva léptem pályára az utolsó negyed órában. Nagyon vártam már, hogy ismét játszhassak, így rögtön mindent beleadtam. Hála Istennek úgy érzem, az őszről átmentett kisebb sérülés mára már teljesen a múlté, és újra százszázalékos vagyok. Persze hiányzik a kihagyott edzőtábor, de itthon is becsülettel dolgoztam, hogy mielőbb visszatérhessek. Egészen biztos, még egy kis ideig fokozatosságra lesz szükség, de ég bennem a vágy, hogy újra segítsek a csapaton, és meginduljunk felfelé. Főleg egy ilyen meccs, egy ilyen szép győzelem után. Nagyon örültem, hogy gólpasszal szolgáltam ki Danit, fontos találat volt a csapat és az Ő szemszögéből is, azonban egy biztos, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, miszerint nem szabad megállnunk. Igen, sűrűn követik egymást a meccsek, de most egy olyan periódusban vagyunk, ahol elengedhetetlen, hogy jó néhány pontot gyűjtsünk. Szerdán, a Kaposvár ellen is ugyanilyen akarattal és küzdőszellemmel kell egységekkel gyarapodnunk idegenben. (paksifc.hu)

18:00: Puskás Akadémia – DVTK

Hornyák Zsolt (Puskás): – A DVTK is ugyanolyan stílusban fog játszani mint a DVSC, arra fog alapozni, hogy jó védőmunkával ellentámadásokat vezessen. Fel kell törni az ellenfél védelmét, ehhez jó felkészülés kell és a helyzeteinkből gólokat kell szerezni. A regenerációra és a pozitív energiára kell fektetni a hangsúlyt ilyen rövid felkészülésnél, gyorsan el kell felejteni a negatívumokat. Az ember ha nyer, pszichikailag jót tesz egy játékosnak, könnyebb lábbal tudnának focizni, de ebből a gödörből is ki kell mászni. Remélem a csapatom van annyira erős, hogy a következő mérkőzésen ezen túllép és tudunk nyerni. (pfla.hu)

Feczkó Tamás (DVTK): – Helyén kell kezelni ezt a két győzelmet. Tudjuk, honnan indultunk, azt is hová tartunk. Jól néz ki a tabella – még jobban a 10 mérkőzéses formatabella -, de azt is látni kell, hogy a 4. és a 8. helyezett csapat között csak 4 pont a távolság. Most kell igazából észnél lenni, ha nem akarunk újból hátrafelé tekintgetni, de ezt a hibát nem fogjuk elkövetni. Két lábbal a földön állunk, ugyanakkor azért utazunk a Pancho Arénába, hogy ha már eljutottunk erre a szintre, akkor stabilizáljuk a helyzetünket. Egy tört héten egészen más helyre kell helyezni a hangsúlyt. Ilyenkor a regeneráció a legfontosabb, hogy a labdarúgók frissek legyenek az egymást követő meccseken. Emellett sokat videóztunk annak érdekében, hogy teljes mértékben fel tudjunk készülni az ellenfél játékából. A támadó és védekező pontrúgások nagyon fontos játékelemet jelentenek, arra mindig kell időt szakítani. Ahogy az eddigi példák mutatják, a ciprusi edzőtáborban tisztességgel begyakoroltuk a szabadrúgás- és szögletvariációkat, ilyenkor csak át kell ismételni a tanultakat, azok közül is az ellenfél specifikus figurákat. A Puskás Akadémia csapata korábban is erős játékosállománnyal rendelkezett, és télen újabb minőségi légiósokat igazoltak. Ősszel ők játszottak az egyik leglátványosabban az NB I-ben, nem véletlenül küzdenek a dobogóért és az Európa Liga indulásért. Ezért vagyok különösen büszke arra, hogy többször győztünk náluk. Nagy segítség, hogy mindig mögöttünk áll a szurkolótábor, és nem csak a sikerek idején. Akkor is kiálltak mellettünk, és elismerték az elvégzett munkát, amikor nem úgy sikerült egy-egy találkozó, ahogy terveztük. Köszönjük nekik! (dvtk.eu)

18:00: Zalaegerszeg – Kisvárda

Dobos Barna (ZTE): – Mindannyiunk számára nagy csalódás volt a szombati, paksi mérkőzés, a meccset követően azonban nem tudtunk mást tenni, mint elemezni és a legjobb tudásunkat adva felkészíteni a csapatot a szerdai bajnokira. Ilyen helyzetben a mentális felkészítés a legfontosabb, így erre helyeztük a hangsúlyt. Ősszel fordulatos találkozón hatgólos döntetlent játszottunk Kisvárdán, és most is mindkét együttesnek égetően szüksége van a pontokra, de jelen helyzetben felesleges is bármit mondani, hazai pályán mindenképpen meg kell nyernünk a holnapi bajnokit, hogy közelebb kerüljünk célunk, a bennmaradás eléréséhez. Ehhez kérjük szurkolóink támogatását, rengeteg jelent számunkra a buzdításuk, és biztos vagyok benne, hogy a célunkat csak közösen érhetjük el. (ztefc.hu)

Dajka László (Kisvárda): – A kedvezőtlen eredmény ellenére a Ferencváros elleni mérkőzésnek voltak olyan periódusai, amelyekre építhetünk a folytatásban. Nagyon ránk férne már a sikerélmény, ennek megfelelően a rendelkezésünkre álló rövid idő ellenére alaposan felkészültünk a Zalaegerszegből, de gondolom, ők is belőlünk. A legutóbbi meccs óta eltelt időbe a regenerációnak, a felkészülésnek és az utazásnak is bele kellett férnie, bízom benne, hogy fitten lépnek pályára a játékosaink. Nagy szelet jósolnak a mérkőzés idejére, ez az, amivel nem tudunk mit kezdeni, az csak utólag dől majd el, hogy melyik félnek kedveztek inkább az időjárási viszonyok. Az ilyen mérkőzésre mondják, hogy hatpontos, aztán a legtöbbször ezek döntetlenre szoktak végződni, és minden marad a régiben… Nekünk minden körülmények között sikeresnek kell lennünk ezen a mérkőzésen. (kisvardafc.hu)

19.30: Ferencváros – Budapest Honvéd

Szergej Rebrov (Ferencváros):Mindig nehéz mérkőzéseket játszunk a Honvéd ellen. Elég csak a tavaly télen elért 1-0-s győzelmünkre, vagy az ősszel lejátszott 0-0-s döntetlenünkre gondolni. Nagyon nehéz megbontani az ötvédős rendszert, hiszen a Paks is hasonló alakzatban játszott ellenünk, de nagyjából értették a fiúk, hogyan kell az ilyen védelmet feltörni. Akik a Honvéd színeiben korábban játszottak nálunk, valószínűleg motiváltak lesznek ellenünk, mi pedig igyekszünk a saját játékunkra koncentrálni a hazai pályán.

Giuseppe Sannino (Honvéd):Nem is szeretnék többet beszélni, hiszen mindig is a kevés beszéd, sok munka elvét vallottam, és azt gondolom, hogy a pályán kell bizonyítanunk, mire is vagyunk képesek. Készen állunk a szerdai találkozóra, koncentráltak vagyunk, tudjuk, mi a feladatunk. Ennél többet felesleges is mondani, jól kell játszanunk. (honvedfc.hu)