A hazai élvonal egyik legnagyobb menekülését mutatta be a Zalaegerszeg, amely sokáig kiesésre állt, végül hetedik helyen zárta a bajnokságot. Ünneplésre viszont nincs idő, a vezetőség már a folytatáson gondolkozik.

A Digi Sport Sport 24 című műsorában a zalaiak sportigazgatója, Sallói István beszélt az átigazolási tervekről és azt is elárulta, hogy az előző idényre a MOL Fehérvár FC-től kölcsönvett Tamás Krisztián hol folytatja pályafutását.

– Sokan azt mondják, az átigazolási szezon egy nagyon izgalmas időszak a sportigazgatók életében, de én ezt senkinek nem kívánom. Szombaton játszottuk az utolsó meccset, azóta napi 4 órákat alszom. Vagy tárgyalni kell, vagy folyamatosan nézem a játékosokat és naponta 20-30 nevet kap az ember, másik oldalról pedig kapom a telefonokat, hogy megnéztem-e már őket. Most nem lenne hálátlan dolog, ha egy nap 36 órából állna, de csak 24-ből áll – mondta Sallói, majd megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, miszerint a Vidi balhátvédje nagy valószínűség szerint a Honvédhoz igazol. –Tamás Krisztiánt nagyon szerettünk volna megtartani, mindent elkövettünk ezért, nagyon komolyan áldozott volna rá a tulajdonos. Az egyik este épp együtt voltam Budapesten a tulajdonossal és telefonált nekünk Tamás, hogy ő meghozta a döntését és marad Zalaegerszegen.

Kezet fogtunk, egymásba borultunk, örültünk, majd másnap reggel csörgött a telefon, hogy meggondolta magát és a Honvédba megy. Sajnos a foci ilyen…

Sallói kitért arra is, hogy a legfontosabb jelenleg számukra az edzőkérdés.

– A hírek szerint a MOL Fehérvár FC megkereste Márton Gábort (erről a hírről is a csakfoci.hu számolt be elsőként ezen a héten – a szerk.), a mi tulajdonosunk is megtette a saját ajánlatát, várjuk a döntését, hétvégéig ennek el kell dőlnie – nyilatkozta Sallói.

A kék-fehérek július 20-án kezdik a felkészülést, a menedzsment szerint addigra meglesz a keret 90 százaléka, ami reményeik szerint jobb lesz, mint a tavalyi.

Magyar edzője lehet a Vidinek, ha Carrillo távozik – másik NB I-es klubtól érkezhetne a jelölt