Puskás Akadémia-Kisvárda 0-0

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ez egy küzdelmes, gól nélküli mérkőzés volt. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Úgy érzem, pontokat veszítettünk. Nem játszottunk jól a középpályán, és amit elterveztünk, az nem úgy sikerült. Kicsit hiányérzetem van a csapatommal szemben. Küzdöttünk, egységesek voltunk, de többet vártam. Tudtuk, hogy a Kisvárda nehéz ellenfél lesz, jól védekeznek, és a meccs végén őrizték az egy pontot. Bíztam a csapatomban, hogy esetleg gólt tudunk szerezni. Próbáltunk váltani a középpályán. Az első hatvan percben nagyon kevés labdát tudtunk szerezni, és gyors ellentámadásokból kevésszer indultunk meg a széleken. Sajnos 0-0, és azért mondom, hogy sajnos, mert nyerni akartunk. Amit a pályán láthattunk az igazságos döntetlen volt, de mondom, nem vagyok megelégedve az eredménnyel. (M4 Sport)

Révész Attila (Kisvárda sportigazgatója):Az első félidő alapján azt mondom, maradt bennünk egy kicsi hiányérzet. A második félidő viszont egyértelműen azt mutatja, hogy elfáradtunk, főleg a középpályán. Lucas a héten egyetlen egyszer, a pénteki napon edzett, Cukalasz sem volt tökéletes, ami érződött. Ugyanakkor az elöl lévők is szétfutották magukat, Navratilnak problémája volt, Camaj sincs tökéletes állapotban. A második félidő közepén nem tudtuk megtartani a labdát, nagyobb nyomást helyezett ránk a hazai csapat. Ekkor egy szándékunk volt: picit lassítsuk, tördeljük a játékot, ami be kell, hogy valljam nem szép, de a cél szentesíti az eszközt. Akik csereként beszálltak, azok magasabbak és erősebbek voltak. Utána már a középpályát át kellett játszanunk, és hosszú labdákkal kellett operálnunk. Nagyon nagy helyzeteink nem voltak, ami nem csak rólunk, hanem a hazai csapatról is elmondható volt. Tulajdonképpen helyzet nélkül hoztuk le a mecset. (M4 Sport)

NB I: A Kisvárda gyenge meccsen pontot rabolt a Puskás Akadémia otthonából

Diósgyőr-Ferencváros 1-3

Feczkó Tamás (Diósgyőr):Sokkal jobb csapat az FTC, sokkal több helyzetet alakítottak ki. Nekünk, azzal a kevés lehetőséggel, amit kialakítottunk, élni kellett volna, mert szorosabb meccset szerettünk volna játszani. A második gól előtti hiba nagyban befolyásolta a játékot. Ezt követően az első félidő második felében megfelelően játszottunk, sok labdát birtokoltunk az ellenfél térfelén, de ebből nem tudtunk igazán nagy gólhelyzeteket kialakítani, csak átlövésekkel zártuk a támadásokat. Amennyiben Gheorghe Grozav értékesíti a ziccerét, amikor Dibuszra vezette a labdát, akkor szorosabb lett volna a végjáték. (dvtk.eu)

Szergej Rebrov (Ferencváros):Nagyon nehéz mérkőzés volt, a pálya is megnehezítette a dolgunkat, de örülök a három pontnak, illetve, hogy nem történt sérülés. Sok rotálás volt a csapatunkban, így sajnos a DVTK-nak is sok helyzetet engedtünk kialakítani, és erre majd a jövőben jobban figyelnünk kell. Alapvetően elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. Természetesen nehéz, hogy öt-hat játékos van körülötted és folyamatosan arra koncentrálni, hogy megértsétek egymást. Az első 15-20 percben jól futballoztunk, utána a védekezésen volt a hangsúly. Örülök, hogy ilyen jól működött a kétcsatáros játékunk, és annak is külön örülök, hogy Roko Baturina most is meglőtte a gólját, de Franck Boli is nagyon jól játszott. Nagyon nehéz meccs lesz a Dinamo Kijev elleni találkozó, ugye az az utolsó Bajnokok Ligája-meccsünk. Ugyanakkor teljes koncentrációval készülünk rá. (fradi.hu)

NB I: Félgőzzel is könnyedén nyert a Fradi a Diósgyőr otthonában – videó

ZTE FC-Mezőkövesd 3-0

Boér Gábor (ZTE FC):Gratulálok a csapatnak, hiszen amit kértem hozzáállásban, azt a srácok egységesen kivitték a pályára. Látszódott a játékosaimon, hogy átérezték a mérkőzés fontosságát, és mennyire kellett nekünk ez a siker. Nagyon szeretném ezt az egységet megőrizni, és nagyon szeretném, ha ez a fajta kohézió jelen lenne mindig a pályán. A játék elemeivel most nagyon nem szeretnék foglalkozni, mert most mentálisan kellett kijönnünk ebből a hullámvölgyből. Lelkileg nekem, a csapatnak és a stábnak is. Nem egyszerű játszani a bajnokságban úgy, hogy tavaly egy sikersorozat után kicserélődött az egész csapat és egy teljesen újat kell építeni. Ha fordított lett volna talán a pontok elosztása, és az első pár fordulóban kevés pontot szerzünk, utána többet, akkor mindenki azt mondja, ez jó eredmény. Jobban kezdtünk, összeálltunk, de volt egy csalódást keltő eredménysorozatunk. Tudtuk, hogy az inkább egyfajta kezdeti lendület volt, és nehéz lesz összerakni a 17 új embert. Nagyon sok negatív dolog éri a csapatot akár innen, akár onnan. Ezek a fiúk nagyon tapasztalatlanok és fiatalok még, és nekik biztatásra, összefogásra lenne szükségük. Sosem értettem azt a hozzáállást, amikor saját berkeken belül is bántás van.

Pintér Attila (Mezőkövesd):Egy félidőnyi előnyt nem lehet adni egy hazai csapatnak. Olyan gólokat kaptunk, amelyek érthetetlenek voltak számomra. Az ilyen benne van, de azt gondolom, ez a régi Kövesd volt, amelyik elalszik és ad egy előnyt az ellenfélnek. A második félidő előtt az öltözőben elmondtuk, mit kérünk és a cserék is tettek hozzá a mérkőzéshez. Megvoltak a lehetőségeink arra is, hogy gólt szerezzünk. Ha 2-0-nál tudunk egy gólt szerezni, érdekesebb lehetett volna a mérkőzés. Benne volt, hogy egy gólt kapunk, mert kicsit kinyíltunk, és a 80. percben már menni kellett az eredmény után. A második félidőben látottakra lehet építeni a jövőben.

NB I: Egy félidőnyi játék elég volt a ZTE-nek a győzelemhez a Kövesd ellen – videó