Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros Sigér duplájának köszönhetően 2-1-re legyőzte a Debrecent az NB I 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A találkozó után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Szergej Rebrov (Fradi):Nagy öröm ez a magyar futballszurkolóknak, hogy újraindulhatott a bajnokság, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Jól felkészültünk az ellenfél játékára, a második félidőben szerkezetet váltottak, de jól reagáltunk rá. Két hónapja nem játszottak a fiúk, ehhez képest nagyon meg vagyok elégedve a pályán mutatott munkájukkal, ha elérkezünk a nemzetközi kupameccsekhez, ott olyan formában leszünk, amilyenben kell lennünk. Két gólt lőtt Dávid, nagyon megérdemelten szerezte ezeket, mert nagyon jól átlátja a játék struktúráját és a helyét a pályán. Nemcsak neki, hanem az egész csapatnak szeretnék gratulálni az első félidőben nyújtott játékért. Szerencsére tudtuk folytatni az edzéseket valamilyen szinten a karantén alatt is, ezért nem igazán vesztettek a formájukból a játékosok, én pedig ezt az időt főként elemzéssel töltöttem. Nagyon fontosnak tartom ezeket a dolgokat, valamilyen szinten tudnak motiválóan hatni a játékosokra, nagy köszönet azoknak az embereknek, akik elkészítették a kartonszurkolókat a lelátón, illetve a hangot. Nem gondolok a bajnoki címre, a legfontosabb most az, hogyan regenerálódjanak a játékosok a következő meccsre, hiszen valljuk be, nincsenek százszázalékos fizikai állapotban.

Vitelki Zoltán (DVSC):Úgy készültünk, hogy próbáltunk pontot, pontokat szerezni, hiszen minden pontnak nagyon nagy jelentősége van a helyzetünkben. Nem kezdtünk rosszul, megszereztük a vezetést, azt láttuk vissza, amit elterveztünk. A bekapott góloknál a figyelem és a koncentráció hiányzott, ez a két találat megnyugtatta a Fradit. Azt gondolom, ebből a meccsből legalább egy pontot ki lehetett volna hozni. Nincs szégyenkeznivalóm, de sokkal több lehetőséget éreztem ebben a mérkőzésben. Fizikális problémát nem láttam a játékosokon, próbáltunk nyomni és azt a játékot játszani a meccs vége felé is, amit szeretnénk és amit az első perctől is játszottunk. Nem álltunk vissza. Az eredmény miatt nagyon szomorú vagyok. Sokan kérdezték tőlem, hogy jelent-e valamit, hogy egy héttel korábban játszunk, de nem éreztem, hogy ez hátrány lenne, vagy hogy még több időre lett volna szükségünk.

NB I: Hátrányból fordított a Fradi a bombagólok meccsén – videók