NB I, 17. forduló

Kisvárda-Mezőkövesd, 14:30

Supka Attila (Kisvárda):Jó állapotban érkeztek vissza a játékosok a rövidke szünetről, az előírt programot mindenki elvégezte becsülettel. A felkészülés legfontosabb feladata az volt, hogy vissza tudjuk állítani a játékosokban azokat a készségeket, amelyek segítségével meg tudjuk nyerni az első mérkőzésünket. Éles meccsre számítok, hiszen nekünk és a Mezőkövesdnek is szüksége van a pontokra. Szeretnénk hazai környezetben eredményesek lenni, és ha megfelelő összetételben fel tudnánk állni, akkor nem lehet problémánk. Vannak gondjaink, több a sérült játékos a keretben, ugyanakkor bízom benne, hogy az újonnan igazolt játékosaink a hasznunkra tudnak válni, de azért az ő beépítésükhöz is szükségünk van némi időre, éppen ezért az elmúlt másfél-két hétben elsősorban ezen dolgoztunk. (kisvardafc.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): – Az előkelő helyezés mindent elmond a Kisvárdáról, ellenfelünk nagyon erős kerettel rendelkezik, ráadásul az a véleményem, hogy télen nagyon jól igazolt. Több poszton is kiváló játékosok alkotják a csapatot, a széleken és center pozícióban is kiemelkedő labdarúgóik vannak. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük, és megpróbáljuk rájuk erőltetni az akaratunkat, meglátjuk, hogy ezt mennyire sikerül megvalósítani a mérkőzésen. Igaz, hogy ősszel, az utolsó öt találkozón nyeretlen maradt a szabolcsi együttes, de a múlttal nem foglalkozom, csak előre tekintek, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk szombaton. Természetesen az a célunk, hogy megszerezzük a bajnoki pontokat, ehhez mindenkinek százszázalékosan kell koncentrálnia az elsőtől az utolsó pillanatig. (kisvardafc.hu)

Puskás Akadémia-Ferencváros, 17:00

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Igazság szerint nem számoltam, így eddig nem is tudtam, hogy ez lesz az ötvenedik, de nem is ez a fontos, sokkal inkább a szereplés. Az utolsó két edzőmérkőzésen, az Újpest és a Haladás ellen a csapat mindkét fele olyan hozzáállást és játékot mutatott, amely közelít az elképzeléseimhez. Számomra az lenne a legértékesebb és a legörömtelibb, ha ezekhez a teljesítményekhez az FTC ellen is tudnánk közelíteni, Magyarország egyik legjobb csapatát képesek lennénk nyomás alá helyezni, és jó eredményt tudnánk elérni. Egy ilyen mérkőzésre valóban könnyebb felkészíteni a csapatot, hiszen nem kell külön motiválni a srácokat. Az előfordul, hogy papíron gyengébb riválisok ellen valaki nehezebben találja meg a késztetést, de ez előtt a meccs előtt ilyesmivel nem kell számolnunk – nagy baj lenne, ha kellene. Most az a lényeg, hogy a formát és az erőnlétet úgy tudjuk beállítani, hogy a játékosok a találkozó időpontjában legyenek a csúcson, és a legjobbat tudják kihozni magukból ebben a kilencven-kilencvenöt percben. Rendkívüli módon respektálom kollégám munkáját, csakúgy, mint magát a zöld-fehér együttest, nagy kihívás és megtiszteltetés bármilyen mérkőzést játszani ellenük. Igyekszünk minden alkalommal valami újat, váratlant húzni, de azt, hogy eddig sikeresek voltunk velük szemben, leginkább a csapatomnak köszönhetem – remélem, ez továbbra is így lesz. Bosszantó, hogy a világjárvány miatt üres lelátók előtt kell játszani, hiszen nem csak nálunk telt meg rendre a nézőtér, de legutóbb a Groupama Arénában is nyolc-tízezer ember előtt játszottunk. A közönség nagyon fog hiányozni, de erre sajnos nem lehetünk befolyással, az eredményre viszont annál inkább. (pfla.hu)

Szergej Rebrov (Ferencváros): – A rekordok időről időre megszakadnak, a futball többek között erről is szól. Néha előfordul, hogy 75 százalékban nálunk van a labda, mégis vereséget szenvedünk. Jó a hangulat a csapaton belül, magunk mögött hagytuk a legutóbbi mérkőzést, kielemeztük a hibáinkat, hosszasan néztük vissza a felvételeket az edzések előtt és tudjuk, hogy min kell változtatnunk a hétvégi, Puskás elleni mérkőzésre. A Puskás Akadémia teljesen más focit játszik, mint a DVTK, főleg hazai pályán veszélyes, sok jó képességű labdarúgója van szinte minden poszton. Erős csapatuk van, amit jól mutat, hogy tavaly a harmadik helyen zárták a szezont. A játékosaimnak elsősorban magukra kell koncentrálniuk, tiszta fejjel kell pályára lépniük függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Egy dolgot tehetünk, hogy továbbra is keményen edzünk és készülünk, mert szombaton egy újabb fontos összecsapás vár ránk a bajnokságban. (fradi.hu)

Újpest-MOL Fehérvár FC, 19:30

Michael Oenning (Újpest): A futtbalról alkotott filozófiám szerint támadó focit kell játszanunk, látványos futballt kell bemutatnunk minden egyes mérkőzésen a tavaszi szezonban, kezdve a MOL Fehérvár FC elleni összecsapással. Támadó szellemben kell pályára lépnünk, uralnunk kell a pályán történő eseményeket. Természetesen nem vagyok varázsló, aki ráteszi valamire a kezét, és az egyből megtörténik, egy jól működő rendszer felépítéséhez időre van szükség. A MOL Fehérvár bajnokesélyes csapatként látogat hozzánk, egyértelmű, hogy mi a céljuk, tisztában vagyunk az ellenfelünk kvalitásaival. Itt a lehetőség a visszavágásra az őszi mérkőzésen elszenvedett vereségért, hazai pályán minden pontot meg akarunk tartani. (molfehervarfc.hu)

Márton Gábor (MOL Fehérvár FC):Jól sikerült felkészülésen vagyunk túl. Az edzőmeccsek eredményei azt mutatják, hogy megálljuk a helyünket papíron magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben is. Nagy menetelés indul szombaton, hiszen egy hét alatt három mérkőzés vár ránk. A csapat kiegyensúlyozottságán mindenképpen javítanunk kell az őszhöz képest, nem fog beleférni, hogy nyerhető meccseken pontokat veszítsünk. Előre kell lépnünk tavasszal, meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk folyamatosan magas szinten teljesíteni. Az Újpest elleni mérkőzésen is a győzelem a célunk, meg kell nyernünk a találkozót. (molfehervarfc.hu)

Tilos passzolni: „Mostanában már nem akarok ellenségeket gyűjteni” – Knézy Jenő a legjobb sportkommentátorról, a Fradi 2.0-ról és a legnagyobb bakijáról