A Puskás Akadémia új igazolása, Jonathan Heris elmondta, mi motiválta, mikor előbb az NB I-be, majd Felcsútra igazolt.
„Három évvel ezelőtt két lehetőségem volt: vagy Belgiumban maradok a Duchatelet-csoport egyik alsóbb osztályú csapatánál, vagy külföldön próbálok szerencsét. A kíváncsiság is hajtott, láttam képeket, filmeket Budapestről és Magyarországról, és nagyon vonzónak találtam. A döntésemben ilyenformán a kalandvágy is szerepet játszott, itt volt a lehetőség, hogy változtassak, ráadásul első osztályú klubhoz szerződhettem – ezért úgy döntöttem, az Újpesthez igazolok.” – idézi a játékost a pfla.hu.

“Pintér Attilát kiváló szakembernek tartom”

Az Újpestben 81 mérkőzésen 5 gólt szerző játékos a fővárosban alapembernek számított, mégis a váltás mellett döntött:
„Mint már mondtam, szeretem a kihívásokat. Ambiciózus csapathoz kerültem, amely lehető legjobb eredményt szeretné elérni a bajnokságban. Vezetőedzőnket, Pintér Attilát kiváló szakembernek tartom, és mindent egybevéve is tetszik, amit a Puskás Akadémia képvisel.”

A 26 éves játékos új csapatánál is hamar elfogadtatta magát, s csapata jövőjét illetően is derűlátó: „Nagyszerűek az első benyomásaim, eddig tényleg minden „kerek”. Örömmel kapcsolódtam be a munkába, nagyon tetszenek az edzések, a srácokkal is minden rendben, egyszóval kitűnően érzem magam. Remek csapatunk van, apait-anyait beleadva dolgozunk azért, hogy összeálljunk a bajnoki rajtra, és noha nem szeretek jósolgatni, azok alapján, amit eddig tapasztaltam, azt is el tudom képzelni, hogy az élmezőnyben végzünk.”

Heris azt mondja, nem szívesen menne vissza Belgiumba.

Nagyon szeretek itt lenni, nyugodtan mondhatom, minden tökéletes. Lehet, hogy megint csak sokakat meg fogok lepni ezzel, de sokkal jobban szeretek itt élni, mint Belgiumban. Nem tervezem, hogy valaha is elhagyjam Magyarországot.